Суспільство

В Житомирской области милиция объявила войну пьянству среди подростков

22 February 2010, 07:24

Нагальність проблеми пияцтва сьогодні просто вражає своєю масштабністю. Україна, згідно із даними досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я, у рейтингу споживання алкоголю неповнолітніми займає перше місце у світі. Фактично випивати спиртні напої у нас починають у віці 10-13 років. Тому не дивно, що, за статистикою Міністерства охорони здоров'я, 60% дитячих отруєнь викликані саме алкоголем.

 

Як розповів начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Борис Васькевич, такий стан не може не турбувати. Тож на території Житомирщини активізовано роботу, спрямовану на попередження  випадків втягнення дітей у пияцтво та недопущення реалізації спиртних напоїв неповнолітнім. З цією метою з 10 по 20 лютого проводяться спеціальні заходи, які мають на меті виявлення та припинення фактів продажу алкоголю у будь-яких проявах - від пива до міцних напоїв- підліткам.

 

Упродовж лише 5 днів зафіксовано 15 подібних фактів. Зокрема,  у с. Врублівці Романівського району 15-річний парубок без будь-яких зусиль придбав у кафе-барі бутилку горілки, в іншому магазині цього ж населеного пункту його одноліток також  легко купив аналогічний товар.

 

Продавець одного з кафе смт. Любара продала 17-річній дівчині алкогольні напої.

 

Не зайвим буде нагадати, що у таких випадках продавці притягуються  до адміністративної відповідальності за ст.156 КупАП, а копії матеріалів, які свідчать про допущені  ними правопорушення, направляються  до податкової інспекції, яка, у свою чергу, приймає рішення щодо позбавлення власників торгівельних закладів та закладів громадського харчування ліцензій на право діяльності. Також, розповів Борис Васькевич, відповідно до нещодавно внесених змін до чинного законодавства України на підприємців накладається штраф у сумі 6 800 гривень.

 

Окрім того, за цей період 17 дорослих осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за доведення дітей до стану сп’яніння  та ще 57 – за невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дітей. 

 

Водночас було задокументовано 41 факт розпиття дітьми алкогольних напоїв та появу в громадських місцях у п’яному вигляді.

 

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі