Політика

Пашинський «прокатав» перемогу Тимошенко на гірськолижному курорті…

23 February 2010, 14:22

14 лютого ЦВК оголосив перемогу Віктора Януковича на президентських перегонах з мінімальним відривом від Юлії Тимошенко (3,48%).

В Житомирській області, на перший погляд, перемогла Юлія Тимошенко, набравши більше 50%. Але давайте проведемо своєрідний порівняльний аналіз. Якщо розглядати результати парламентських виборів 2006, 2007 років, президентських виборів 2004 року, стає зрозуміло, що перемога Юлії Володимирівни в нашому регіоні сьогодні не є такою переконливою, як очікувалось. І майже 37%, які набрав Віктор Янукович в Житомирській області, - це реальний ріст для «регіоналів» (для порівняння: в 2004 році він отримав лише близько 29%).

Результати президентських виборів, які отримані в Житомирській області, прокоментував  депутат Житомирської обласної ради, член партії «Батьківщина» з 2001р. Володимир Корзун.

Він вважає, що в Житомирській області суттєво втратила Юлія Тимошенко (що в свою чергу позначилося на загальному результаті перегонів). За останній рік рейтинг чинного прем`єра, як і в цілому БЮТ, значно знизився в цьому регіоні. Такому стану речей, на думку Корзуна, посприяла недолуга політика житомирського обласного виборчого осередку БЮТ, керівником якого є Сергій Пашинський.

Володимир Корзун наголошує, що Сергій Володимирович не зміг організувати роботу команди. Він вважає, що саме розбрід і хитання у владі області, а також бездіяльність з боку БЮТівського обласного штабу призвели до таких невтішних результатів. Нардеп Пашинський за весь час, що знаходиться на керівній посаді в обласному штабі, взагалі відвідав Житомир кілька разів, а на другий тур приїхав лише напередодні з австрійського гірськолижного курорту. Його заступник Віталій Француз, який з обласного осередку є єдиним представником Житомирщини (С.Пашинський, Кавун і В.Кривенко проживають в Києві), не виходить зі свого кабінету голови облради.

Житомирщина – це область, яка мали дати набагато вищий результат Юлії Володимирівні Тимошенко, завдяки чому, можливо, вона б і стала президентом нашої країни, і втілила в життя такі очікувані народом кроки до становлення демократичного суспільства. Та про яку перемогу лідера БЮТу може йти мова, якщо лідери обласного партійного осередку представляють його лише формально.

До речі, думка депутата Корзуна є не тільки цікавою, а й обґрунтованою: він не тільки народився в Житомирі, а й на сьогодні мешкає і працює в нашому місті: донедавна очолював Корольовську районну партійну організацію Житомира.

 

Володимир Корзун

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі