Політика

Житомирський депутат приєднався до позову по місцевих виборах

25 February 2010, 16:08

24 лютого в Києві відбувся з’їзд об’єднання регіональних громад. На ньому більше 100 представників громадських організацій з усієї України прийняли рішення про захист інтересів громад проти узурпації влади Верховною Радою. Вони мають намір звернутись із позовом до окружного адмінсуду Києва і вимагати скасування незаконного рішення ВР про скасування місцевих виборів призначених на 30 травня 2010 року. Житомирщину на з’їзді представляв голова ГО «Я люблю Житомир» Володимир Тітов. Цитуємо його звернення до громадських організацій.

«Перенесення Верховною  Радою виборів до місцевих рад, які  мали бути 30 травня, вкотре засвідчило, що народні депутати зневажають Конституцію  України. Я переконаний, що цей крок є не законним, бо рішення ухвалювалося без призначення нової дати.  Складається враження, що народні депутати поставили собі за мету остаточно знищити місцеве самоврядування. Ще трохи і вони подовжать термін каденції депутатів з 5 до 10 або 15 років.

Як депутат Житомирської міської ради я можу спрогнозувати, що таке рішення призведе до повної зневіри громади в механізмі місцевого самоврядування, а значить і до значного кроку назад від демократичних цінностей. Нинішня каденція депутатів,ю я говорю не лише про нашу міську раду, тісно пов'язана із громадською думкою про те, що депутати - люди, які прийшли не для захисту їх інтересів, а для здобуття власних вигод. З цим важко не погодитись. Житомир, на мою думку, після винаходів Черновецького може бути другим містом в Україні по нахабству, з  яким жителів міста позбавляли їх майна. Зокрема, безкоштовно роздавались своїм людям «сінокоси» у центрі міста, приватизовувалось майно, брались кредити, лобіювався свій бізнес. Натомість громада отримала не опалювані квартири у холодну пору, заметені снігом вулиці, доведення до банкрутства тролейбусно-трамвайне управління.

Люди втомились від цього мародерства та зневаги, саме зараз прийшов час замінити депутатів місцевих рад, які займались виключно набиванням власних кишень.

Своїм рішенням про перенесення виборів, влада показала ту глибину, з якою вона зневажає Конституцію та виборців

На моє переконання, рішення депутатів може дати поштовх до об'єднання громад на захист своїх інтересів. Всі злодіяння, які пережили громади із своїх місцевих обранців, зрештою можуть скласти критичну масу людей, готових змінити ситуацію та реально запустити механізм місцевого самоврядування. Тому я думаю, що ми,  депутати, що цінують довіру виборців, лідери громадських об'єднань, не маємо право стояти осторонь і спокійно спостерігати. Виборці обирали місцеві ради на 4 роки, а не на більший час, тому ми зобов'язані вимагати, щоб Верховна Рада рахувалася із інтересами громад.   

Володимир Тітов,

голова  організації «Я  люблю Житомир», депутат Житомирської міської ради


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі