Суспільство

Де у Житомирі краще пообідати? Якість засвідчує сертифікат відповідності

26 February 2010, 09:15

Закладів громадського харчування нині дуже багато. І вони продовжують рости, як гриби після дощу. Але при цьому якість і обслуговування, і приготування страв залишається надзвичайно низькою. Якщо хтось і сподівався, що конкурентна боротьба призведе до поліпшення сервісу, то він помилився. На жаль, бажання заробити "легкі" гроші нині переважає всі інші мотиви.

І лише поодинокі добросовісні підприємства харчування, які насправді дбають про свій імідж, навіть у скрутні часи економічної кризи надають послуги високої якості. Одними з таких нечисленних підприємств є добре відомі (і не тільки на Житомирщині) заклади харчування як ресторан "Анна", що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Щорса, 31, їдальня "Полісянка" (м. Житомир, провулок І-й Сінний, 4) та їдальня і кафе спортивно-оздоровчого комплексу "Чудодієво" (Житомирська обл. Черняхівський р-н с. Вишпіль, вул. Лісова, 47).

Ці підприємства підтвердили високу якість та безпечність своїх послуг отримавши сертифікати відповідності Національної Системи сертифікації України УкрСЕПРО. Ресторан "Анна" – напередодні Нового Року, а "Полісянка" і "Чудодієво" – вже в нинішньому році.

Перед тим, як видати цей документ, фахівцями органу сертифікації державного підприємства "Житомирстандартметрологія" було здійснено оцінку процесу та результатів надання послуг, приготування страв, умов обслуговування споживачів тощо. Не залишились поза увагою процедури вхідного контролю сировини; відповідність виробничих можливостей підприємства (наявність виробничих, торговельних і побутових приміщень, обладнання, устаткування, посуду тощо); асортимент продукції, що виготовляється та послуги, що надаються; дотримання технології приготування зберігання і подавання страв та напоїв і навіть освітньо-кваліфікаційний рівень персоналу. А крім того, проведено необхідні лабораторні випробування і підтверджено відповідність послуг харчування, що надаються цими закладами всім обов’язковим вимогам.

На жаль небагато підприємств Житомирщини можуть похвалитися тим, що їх послуги сертифіковані в Національної Системи сертифікації України. Але ж наявність сертифіката відповідності свідчить про добросовісність підприємства, його свідоме ставлення до клієнтів і безумовно слугує підвищенню довіри споживача до надаваних послуг, а відтак і підвищенню попиту.

Особливої ваги це питання набирає напередодні проведення "ЄВРО-2012". Зважаючи на географію, наша область ніяк не може залишитися осторонь цієї визначної події. Так ось, для участі в тендерах саме наявність сертифіката відповідності є великою перевагою, а то й обов’язковою передумовою.

Тож, як бачимо, справді підприємливі люди працюють на перспективу. І сьогодні ДП "Житомирстандартметрологія" готове виконати весь комплекс робіт, пов’язаний з підтвердження відповідності.

Нагадаємо, що ми працюємо щодня, крім вихідних, з 8.30 до 17.45 (п’ятниця: 8.30-16.30) за адресою: 10003, м. Житомир, вул. Новосінна, 24.

Контактні телефони: /0412/ 25-53-92, 25-15-55.

 

Прес-служба ДП "Житомирстандартметрологія"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі