Суспільство

Исповедь наркомана из Житомира

1 March 2010, 15:31

Наркозалежні...Вони не зникли… Рекрутський набір наркоманів постійно оновлюється, старі служиві відходять у той світ, на зміну їм приходять все нові і нові. 

Вона одна. Безкінечна. Це Вулиця Мертвих Наркоманів, яка проходить не по дорозі, а по подвір’ю тих, хто вже ніколи не візьме шприц.

Цей шлях обвиває всіх, хто спробував наркотики, хто вживає чи думає це робити.

Наркозалежний за рік ін’єкцій має стільки шансів померти, що перехід від життя до смерті, мало що для нього означає.

Володимир: Раніше в моєму житті було стільки проблем, тепер лишилася одна - наркотики. Тобто наркотики поглинули моє життя.

Я наркоман і мене це влаштовує.

Олександр: Наркотики я почав вживати, коли мені було тринадцять. Зараз мені двадцять один, і за ці вісім років я спробував майже все - постійно хотілося чогось нового, міцнішого. От і дійшли до голки. Пригадую, у нас була велика кампанія і ми тоді всі кололися Все, що від нас лишилося: замість тіла - скелет, замість обличчя - череп з  натягнутою на нього шкірою. Ми стали живими мерцями. Але ніхто з нас кидати не збирався. Гроші на наркотики часто викрадали. Я деякий час працював і багато отримував, та відразу все витрачав на кайф. Взагалі, просто жив і отримував задоволення від життя.

Вулиця Мертвих Наркоманів... Є у неї один маленький відрізок, на ньому жили друзі, справжні друзі...Тепер вони лишилися лише в пам’яті.

Ось повертає тролейбус. Це вже наступна вулиця. Але лише інша назва. Куди б не їхав, куди б не повертав,  все рівно йду по ній, по Вулиці Мертвих Наркоманів.

Олександр: Я поки ще живий. Мені просто пощастило більше від інших. Але чи довго мені фортунитиме? ...І я ще не знаю того, що через декілька днів я, знаходячись під кайфом, буду перебігати дорогу, щоб встигнути на тролейбус, і потраплю в чорну машину. І займу своє, багато років тому зарезервоване, місце на Вулиці Мертвих Наркоманів.

Протидіяти наркобізнесу міліції без допомоги населення, вкрай важко. Тому, прохання до всіх громадян, якщо Вам відомі  факти незаконного обігу наркотиків,  повідомити до найближчого відділу органів внутрішніх справ або за телефонами «102» або 407-128.

Інна Базилюк, ст. інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі