Суспільство

В Житомирской области прошел брейн-ринг между командами школьников и милиционеров. ФОТОрепортаж

3 March 2010, 10:42

26 лютого за гарною традицією, започаткованою ще у 1998 році, у Лугинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. В.П.Фількова відбувся правовий двобій між командами учнів та працівників районного відділу міліції.

Як розповів начальник Лугинського РВ Сергій Данилюк, ці змагання, ініційовані колишнім заступником начальника райвідділу з кадрового забезпечення, а нині ветераном органів внутрішніх справ Миколою Сутормином та підтримані педколективом школи, і зокрема вчителем історії Галиною Гаврилюк, є однією з ефективних форм спілкування правоохоронців із старшокласниками. По-перше, підлітковий вік – найбільш складний і недарма вважається перехідним, тож вкрай важливо у цей період зацікавити дитину, спонукати до активної позитивної діяльності. А такі зустрічі дозволяють налагодити особисті контакти як з учителями, так і з учнями, краще познайомитись з їх життям. З іншого ж боку, старшокласники мають чудову нагоду більше дізнатись про особливості служби в органах внутрішніх справ, про можливості вступу до навчальних закладів, у тому числі вищих, системи МВС.

Тож і цього року, до брейн-рингу, як до важливої і відповідальної події, готувались обидві команди – Феміда і Анкор. До складу першої входили працівники міліції, що представляли різні підрозділи: і чергову частину, і карний розшук, і кримінальну міліцію у справах дітей, і дільничних інспекторів на чолі з капітаном – в.о.начальника слідчого відділення райвідділу Аліною Мосейчук. Команда-супротивник формувалася із учнів-старшокласників – знавців правознавства, а до перемоги, яку вони, забігаючи наперед скажу, таки здобули, їх вела капітан Катерина Матюха.

Напевне, найбільш відповідальною того дня була місія журі, тому до нього запросили найбільш досвідчених фахівців – начальника РВ Сергія Володимировича Данилюка, суддю райсуду Богдана Петровича Нечуя, помічника прокурора Тетяну Павлівну Шубу, ветерана органів внутрішніх справ Миколу Семеновича Сутормина та одиннадцятикласника Сергія Старовойта.

Інтенсивний темп гри зберігався упродовж усіх трьох раундів, які майстерно провела вчитель історії Ірина Бовсуновська, яка заздалегідь попрацювала не лише над загальною організацією сценарію вечора, але й підібрала  змістовні та водночас лаконічні і практичні питання з шкільного курсу «Правознавства». А допомагали їй учні, які спеціально підготували музичні номери, якими заповнювали паузи у грі, що також позитивно впливало на настрій як учасників, так і глядачів.

Після другого етапу рахунок був 1:1, тож кульмінацією змагань цілком логічно став третій раунд. Міліціонери віддали перемогу дітям – можливо, для когось із них це стане першою успішною сходинкою на шляху до майбутньої професії. У будь-якому разі, результатом гри задоволені всі.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській  області

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі