Спорт

Богатыри из Житомирской области на чемпионате Украины завоевали «золото» и «серебро». ФОТО

4 March 2010, 10:06

Із медалями та новими рекордами повернулися з чемпіонату України бердичівські спортсмени-пауерліфтери. Змагання слугували відбірковим туром до чемпіонату Європи, тому у них брали участь найсильніші важкоатлети України, розповідають силовики. Троє з 480-ти спортсменів представляли Бердичів: Микола Самонов, Михайло Швед та новачок Руслан Моісєєв, повідомляє ВІК.

 

Микола Самонов, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу та жиму лежачи: «В этом году мы поехали по другой версии, более профессиональной. Повезли еще одного парня, который выполнил звание мастера спорта. Миша занял 1 место, я — 2.»

Михайло Швед, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу та жиму лежачи: «Лично я установил 2 рекорда Украины: 185 кг. и192 кг. они же являются и рекордами мира, Европы. Все хотят поучаствовать в чемпионате Европы, поэтому была большая конкуренция.»

Кожен зі спортсменів виконав свою програму мінімум, з якою їхав на чемпіонат. Якщо Михайло Швед встановив нові рекорди та привіз “золото”, то Миколі Самонову посісти перше місце у своїй ваговій категорії завадила травма.

Микола Самонов, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу та жиму лежачи: «Со 150 кг. я только должен был начать, но друзья отговорили. Сказали, чтобы взял меньше, для зачета. Боялся за плечо, чтобы оно не подвело, но первый подход взял. Второй 150 кг. пожал. Третий поставил 160. пожал бы и 160, но судья меня зарезал.»

На змаганнях відчувається більше хвилювань і нервів, тому там вдається не все, що можна зробити у залі. Помітно кожну неточність, кожну помилку, говорять важкоатлети. Журі було дуже суворим, за щонайменшу погрішність учасників знімали зі змагань. А помилок, що можна допустити у пауерліфтингу існує чимало.

Михайло Швед, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу та жиму лежачи: «У нас в жиме примерно 8 ошибок, которые учитываются при исполнении. Это отрывание частей тела от лавочки, касание стоек, перекосы штанги, движения телом, которые помогают в этом упражнении, отрыв пятки, отрыв головы и т. п.»

Руслан Моісєєв вперше їздив на змагання такого масштабу. Хоча медалей він і не привіз, але норму майстра спорту виконав. Зі штангою мав справу ще до армії. Постійно займатися пауерліфтингом почав останніх три роки.

Руслан Моісєєв, майстер спорту України з пауерліфтингу та жиму лежачи: «Для первых моих соревнований я выступил достойно. Меня от призового места отделили считанные 5 кг. Я буду знать на будущее, как мне поступать дальше и, думаю, что смогу удивить всех бердичевлян своими результатами.»

Перемагати, кажуть богатирі, їм допомагала моральна підтримка одне одного та фінансова підтримка людей, які не байдужі до розвитку важкої атлетики у Бердичеві. Без участі останніх, вони б не мали змоги поїхати на чемпіонат та привезти звідти чергові перемоги.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі