Суспільство

В Житомирской области задержан молдованин со старинной "библиотекой от дедушки"

15 March 2010, 09:27

Чергову спробу контрабанди попередили митники у міжнародному залізничному  пункті пропуску  митного поста «Овруч» Житомирської митниці. У громадянина Молдови, який  прямував до Білорусії через Україну, під час проходження митно-прикордонного  контролю, інспектором ВМО№2 митного поста «Овруч» було виявлено у ручній поклажі шість старовинних книг:

1) О. М. Достоевский, Том четвертый, роман «Униженные и оскорблённые», рассказ «Вечный муж», 1888 год;

2) Педагогическая хрестоматия», 1914 Н.Н. Завьялов;

3) «Сочинения А.С. Пушкин, полное собрание», 1909;

4) «Огюст Конт» В.И. Яковенко, 1894;

5) «Сид Астор Корнель», 1903;

6) В.П. Глики, М.М. Попов "П. Овидий Назон "Метаморфозы", М.Туллий Цыцерон "Речи против Катилины" 1913.

Виявлені книги переміщувались через митний кордон України без декларування та можуть представляти культурну та історичну цінність.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці.

В усному поясненні представнику митного органа громадянин Молдови зауважив, що данні книжки дісталися йому у спадок від дідуся, і це для нього звична справа, аби не сумувати під час переїздів, мандрувати зі своєю маленькою бібліотекою. 

Утім, за цим фактом наразі складено протокол про порушення митних правил. А книги передані на експертну оцінку мистецтвознавців.

Не зайвим буде нагадати усім бажаючим перетнути кордон, що українським законодавством заборонено вивіз поліграфічної продукції, виданої до 1945 року, без дозволу  Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі