Суспільство

Житомирская областная детская больница получила от благотворителей новое оборудование. ФОТО

17 March 2010, 10:15

16 березня у Житомирській обласній дитячій лікарні відбулась прес-конференція Житомирського штабу Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». В ході заходу були оголошені результати минулорічної акції, а Житомирській обласній дитячій лікарні було передане обладнання, закуплене на зібрані кошти.

За словами координаторів 1-4 акції Житомирського штабу ВБФ «Серце до серця» Влада та Юлії Пучич, з 4 по 10 травня 2009 року в зборі коштів брали участь майже 1000 волонтерів по всій Житомирській області. Сума зібраних областю грошей становить 69 884,41 грн., а по Україні зібрали 2 733 192,39 грн. Найкращим волонтером стала школярка з Бердичева Ліза Мончаківська, яка зібрала 720 грн.

Організатори подякували багаторічним та новим партнерам фонду – розважальному комплексу ФОК, приватній клініці «Medibor», таксі «Пілот», а також органам обласної та міської влади, освітянам, медикам, які суттєво сприяли Акції. Окрема подяка була адресована представникам ЗМІ, які роблять акцію більш відкритою та відомою.

Завідувачка офтальмологічним відділенням Житомирської обласної дитячої лікарні Світлана Корбутяк подякувала житомирській молоді за організацію свята благочинності. «На превеликий жаль, держава на сьогодні не в змозі повноцінно забезпечувати лікувальні заклади всім необхідним. Не зважаючи на певні складнощі з закупівлею обладнання, ми тепер зможемо ще більш ефективно боротися за здорове майбутнє наших дітей» — наголосила лікар.

Юлія та Влад Пучич, які координували фонд «Серце до Серця» на Житомирщині з першої його Акції оголосили, що складають свої повноваження. «Нам важко це робити, бо фонд став частиною нас. Ми жили цією Акцією. Ми зробили її наймасштабнішим громадським та благодійним проектом на Житомирщині. Але принципові розбіжності в поглядах з керівництвом фонду не дозволяють нам працювати в цій структурі. Ми рухаємось вперед і незабаром оголосимо про наші нові благодійні ініціативи», — зазначила Юлія Пучич.

Всього з 2006 року фонд «Серце до Серця» зібрав на Житомирщині 123 546,54 грн.

Насамкінець екс-координатори подякували за самовіддану наднапружену роботу всім активістам Житомирському штабу та всім волонтерам, які 4 роки виходили на вулиці своїх міст та сіл, щоб зробити власний внесок у здорове майбутнє нації.

Присутнім була представлена новий координатор фонду в Житомирській області — Наталія Шилан.

Наступна, п’ята ювілейна акція фонду пройде з 10 по 16 травня 2010 року.
Темою її стане неонатологiя.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі