Спорт

Бердичевские баскетболистки «разгромили» соперниц. ФОТОрепортаж

22 March 2010, 13:32

У спортивній залі 10-ої школи пройшли змагання з баскетболу серед дівчат V літніх ігор області. Відіграти мали 4 команди: з Романівського, Попільнянського, Ружинського районів та з Бердичева. Баскетболісти з Ружина не приїхали, тому за перемогу змагалися лише три учасники? повідомляє

ВІК.

Валерій Пушкарьов, заслужений тренер України: «Это первая ступень соревнований. Первые две команды, которые занимают призовые места, участвуют в апреле в финальных соревнованиях в Житомире. Соревнования проводятся для того, чтобы выявить победителя области, который будет участвовать на V молодежных спортивных играх Украины.»

У кожної з команд своя тактика, свій підхід до гри. Звичайно, усі налаштовані на перемогу, кожен прагне вийти на область. Тому й тренувалися дівчата тривалий час.

Наталія Зотько, гравець збірної команди Бердичева: «Мы играем от защиты, но и нападение для нас очень много значит, как и для любой команды. Шансы у соперников большие. Мы настроены выиграть, чтобы поехать в Житомир.»

Ірина Нечипорук, гравець збірної команди Попільнянського району: «Бажання поїхати на область велике. Як говорять, налія помирає останньою. Досить довго тренувалися, але у нас багато стулентів, які приїжджали на тренування періодично.»

Першу гру відіграли Бердичів та Романів. Вихованки Валерія Пушкарьова не дали гостям жодного шансу. Як тільки м’яч потрапляв до рук бердичівських баскетболісток, він одразу ж опинявся у кільці, неважливо з якої відстані. Чи то романівські дівчата не тримали, як годиться, захист, чи то напад був слабким, але закінчилася гра із розгромним рахунком 106 : 6.

Показати, на що здатні, вийшли суперниці бердичівлянок з Попільнянського району. Вже на перших хвилинах гри вони закинули двоочковий м’яч. У першому таймі обидві команди йшли майже на рівних. Мабуть, потім гості стомилися, а Бердичів продовжував наступальну тактику. Як результат вдалої для останніх гри, — рахунок 86 : 16.

Над командою з Попільнянського району здобули перемогу ще й дівчата з Романова. Саме вони і отримали змогу поїхати на область. Однозначно гратимуть у Житомирі і бердичівські дівчата. Паралельно вони також змагаються із командами вищої ліги. Для баскетболісток це і досвід, і можливість увійти до великого спорту.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі