Суспільство

В Бердичеве католики готовятся к Пасхе. ФОТОрепортаж

23 March 2010, 11:46

Християнський світ готується до найважливішої події — Великодня або Воскресіння Господнього. Це найшанованіше свято, що символізує перемогу добра над злом, світлого над темним, віри над відчаєм. Наприкінці Великого посту у католицьких церквах починають проводити реколекції, повідомляє

ВІК.

Єпископ Петро Мальчук, генеральний вікарій Одесько-Симферопольської дієцезії: “Це духовні вправи, котрі тривають 3 дні. Заохочуються до участі в них всі парафіяни. Це інтенсивні духовні вправи у приході. Протягом дня може бути 2-3 конференції на духовну тему”.

У цих конференціях проливається світло на духовне життя кожної особи та на проблеми, з якими їй доводиться стикатись. Проводити реколекції може будь-який священик, але зазвичай запрошують особу з великими досвідом, яка може допомогти вірянам осягнути їхні помилки. Усі душевні рани можна загоїти, а сумніви — розсіяти, якщо пройти через низку таїнств, говорять священнослужителі. Велика роль відводиться сповіді.

На конференціях розглядають теми віри і навернення до Бога. Але спочатку говорять про те, що не кожен, хто слухає слово Господнє, його чує. Єпископ оповідає Ісусову притчу про сіяча, за якою всі слухачі поділяються на 4 категорії. Перша подібна до дороги, на яку зерно впало і його одразу з’їли птахи. Друга категорія наче скеля: зернина там проростає, але, не маючи міцного коріння, спопеляється від сонця. На ґрунті слухачів третьої групи нібито все гарно вродило. Але разом із Божим словом там зростають і бур’яни щоденних турбот, а вони заглушають зерна істини.

Єпископ Петро Мальчук, генеральний вікарій Одесько-Симферопольської дієцезії: “І лише 4-та категорія є найбажанішою. Це ті слухачі, котрі спроможні слухати, розуміти, сприймати і берегти слово Боже, а також приносити плід. Я хотів би, щоб всі, хто слухає ці реколекції, зрозумів, до якої категорії він належить, здолав усі перешкоди і теж міг приносити плід”.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі