Суспільство

В Житомире в военной части прошел день открытых дверей

24 March 2010, 09:35

23 березня військова частина 3047 стала доступною для всіх бажаючих. Тут проходив День відкритих дверей. Подібні заходи напередодні професійного свята стали традицією військової частини внутрішніх військ.

Цього дня учні загальноосвітніх шкіл обласного центру разом із батьками ознайомилися із історією, традиціями та завданнями, що покладені на внутрішні війська МВС, а також мали можливість потрапити до навчальних аудиторій, казармених приміщень  та побачити бойову техніку. Люди у форменому одязі стояли за рядом столів, на яких лежали зразки стрілецького озброєння, форма одягу та екіпіровка військовослужбовців під час виконання службово-бойових завдань різного характеру.

Особливе захоплення у присутніх викликали спеціально заплановані виступи військовослужбовців із спецзасобами бойового порядку, показ затримання злочинця собакою  та демонстрація справжнього професіоналізму у володінні рукопашним боєм бійцями спецгрупи військової частини, що також пройшли «випробування» палаючою вогнем цеглиною, розбиваючи її навпіл єдиним ударом руки.

Наприкінці заходу всі відвідувачі мали змогу відчути будні правоохоронців та скуштувати солдатської каші й теплого чаю, які були приготовлені на справжній польовій кухні.

Як зазначає заступник командира військової частини 3047 Віталій Богуславець,  сьогодні внутрішні війська займаються в основному забезпеченням громадського порядку, охороною державних об’єктів та об'єктів військово-промислового комплексу, супроводженням спеціальних вантажів, конвоюванням засуджених, а також охороною підсудних у судових залах, беруть участь у відпрацюванні цільових профілактичних операцій. Вони є  однією із найважливіших частин охоронної системи України. Своєю самовідданою працею внутрішні війська забезпечують безпеку нашої країни, стоять на варті правопорядку, захищаючи права і свободу громадян.

Так, непомітні під час служби, особовий склад військовослужбовців військової частини 3047 завжди у потрібний час з’являються там де громадянам потрібна допомога.

Інна Базилюк, ст.інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі