Інтерв'ю

В Житомирской области соцстрах обещает детям отдых в Карпатах

26 March 2010, 09:55

Чотири місяці обов’язки директора фонду соціального страхування Житомирської області виконує Валерій Сітайло. Пропонуємо читачам Житомир.info інтерв’ю з Валерієм Сергійовичем, в якому він розповідає про актуальний нині літній відпочинок та оздоровлення дітей, а також про плани фонду у цьому напрямку на майбутнє.

- Давайте спершу познайомимось. Розкажіть, будь ласка, нашим читачам трохи про себе…

- Я колишній військовий. У 1997-му році звільнився у запас і почав займатися бізнесом. Очолюю приватне багатопрофільне підприємство, яке займається і будівництвом, і торгівлею, і громадським харчуванням, і продажем автомобілів, запчастин, а також технічним обслуговуванням автомобілів. Потім почав займатися політикою – очолюю обласну партійну організацію партії «Трудова Україна». У травні 2009-го року  очолив федерацію роботодавців Житомирської області. Будучи співголовою правління фонду соцстрахування, до мене звернулося керівництво нашого фонду, у зв’язку з тим, що у житомирської дирекції фонду були деякі неполадки, піти працювати заступником і виконуючим обов’язки директора фонду соціального страхування Житомирської області. Я погодився на цю пропозицію і працюю на цій посаді (виконуючим обов’язки) з 20 листопада 2009-го року. По діяльності попередньої адміністрації фонду соцстрахування була проведена перевірка, матеріали якої передані в прокуратуру. Наскільки мені відомо, за результатами перевірки прокуратури є постанова про порушення кримінальної справи за 3 епізодами (зловживання службовим становищем та порушення фінансової дисципліни).

- Нині багатьох батьків хвилює питання літнього відпочинку та оздоровлення дітей – де, як і в яких умовах?

- Я прихильник того, щоб наші діти відпочивали у Карпатах, де є цілющі мінеральні води, гарна природа. Буду наполягати на тому, щоб не лише зберігати гроші у Житомирській області, а оздоровлювати дітей за її межами. Щоб вони їздили по Україні, дивилися, що в ній є цікавого, як можна гарно відпочити. У нас на Житомирщині є кілька, так званих, піонерських таборів барачного типу. Ми їх не відомо для чого зберігаємо. Моя пропозиція така – давайте їх продамо у приватні руки, але з умовою, що там в майбутньому мають оздоровлюватися лише діти. Нехай приватні структури їх відремонтують, приведуть у належний порядок і ми зможемо там гарно оздоровлювати дітей. У цьому напрямку ми вже здійснюємо необхідну роботу. Найближчим часом буде створена спеціальна тендерна комісія, яка оглядатиме табори та умови, які там створені для відпочинку дітей. І лише за умови, що вони відповідають нормі, ми туди будемо відправляти наших підопічних.

Окрім того, є домовленість з центральною дирекцією нашого фонду, про створення на території Житомирської області своїх таборів для відпочинку дітей. За кошти фонду ми плануємо створити на Житомирщині 3-4 таких таборів у різних районах, щоб там були басейни, душові кімнати, туалети та інші зручності для оздоровлення і відпочинку дітлахів.

Розглядаються пропозиції і щодо літнього відпочинку дітей на морі, туди також буде виїжджати комісія фонду і перед відправкою дитячих груп перевіряти умови їх подальшого там перебування.

- А яка нині ситуація з бюджетом фонду?

- На жаль, у зв’язку з нинішньою фінансово-економічною кризою, ми йдемо з, приблизно, місячним запізненням по всіх соціальних виплатах. Намагаємося «підтягувати» це питання, все буде залежати від того, як до нас буде надходити фінансування з Києва. Раніше була затримка два місяці, тепер ми її скоротили до одного. Гадаю, ситуація з фінансуванням буде покращуватися, адже ми вже маємо нових Президента, Кабмін і губернатора, які, сподіваюся, питанню соціального захисту населення будуть приділяти належну увагу.

Світлана Масловська

Житомир.info      

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі