Суспільство

Житомирская таможня разъясняет правила временного ввоза транспортных средств на территорию Беларуси

26 March 2010, 16:08

На прохання громадян, для більш точного та повного тлумачення, Житомирська митниця додатково інформує, щодо правил тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію Республіки Білорусь.

Відповідно підписаній угоді між урядами Республіки Білорусь та Російської Федерації, визначаються єдині підходи, які з 25 лютого 2010 року застосовується митними органами Республіки Білорусь і Російської Федерації при митному оформленні і митному контролі транспортних засобів, як тих, що тимчасово ввозяться на територію, так і тих, що тимчасово вивозяться з цих територій, незалежно від країни їх реєстрації. 

Митне оформлення транспортних засобів, зареєстрованих в іноземній державі, що тимчасово ввозяться на митні території Республіки Білорусь або Російській Федерації, здійснюється шляхом оформлення митних документів, підтверджуючих оформлення тимчасового ввезення транспортного засобу та  встановлення терміну тимчасового ввезення.

Термін тимчасового ввезення іноземних транспортних засобів встановлюється митним органом та спочатку не може перевищувати 3 місяців. Проте, Угодою передбачена можливість продовження терміну тимчасового ввезення:

іноземних транспортних засобів міжнародного перевезення вантажів і (або) пасажирів, а також іноземних транспортних засобів, держав Сторін, що тимчасово ввозяться особами, до шести місяців з дати їх ввезення;

інших іноземних транспортних засобів, що тимчасово ввозяться іноземними особами, до дванадцяти місяців з дати їх ввезення.

Митні документи, оформлені митними органами відносно іноземних транспортних засобів на зовнішньому кордоні Республіки Білорусь, протягом зазначеного в них терміну будуть дійсні на території всієї держави, і, відповідно, при їх наявності такі транспортні засоби можна безперешкодно переміщувати через білорусько-російський кордон.

Митними органами Республіки Білорусь прийняті вичерпні заходи, направлені на виключення при виконанні Угоди додаткових тимчасових витрат при перетині транспортними засобами зовнішнього кордону Союзної держави.  Як і раніше, іноземні громадяни можуть ввозити свій автотранспорт без сплати митних зборів і податків не більше ніж на один рік. Але як і раніше буде сплачуватися страховка при митному оформленні транспортного засобу, що тимчасово ввозиться на митну територію Республіки Білорусь. Сума страховки прямо залежить від термінів перебування на митній території Республіки Білорусь: від 203 грн. (за 15 днів) до 976 грн. (за 12 місяців).

Прес-центр Житомирської митниці

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі