Суспільство

Из Житомирской области "поперли" 54 иностранца, 12 - в принудительном порядке

31 March 2010, 09:34

На Житомирщині працівники органів внутрішніх справ провели упродовж двох тижнів березня оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», до яких долучились також військовослужбовці Житомирського прикордонного загону.  

Загалом на території області перевірками було охоплено понад 3 тисяч 300 об’єктів – це і місця проживання та роботи іноземних громадян, ринки, вокзали та навіть транспортні засоби. Серед виявлених майже 250 порушень паспортно-візових правил левова частина (понад 170) належить фактам проживання без або за недійсними документами, чи документами, термін дії яких закінчився,  працевлаштування без відповідного дозволу,  недодержання  встановленого  порядку пересування  і  зміни місця проживання,  або ухилення від виїзду з України після закінчення відповідного терміну перебування. Більшість із правопорушень допустили громадяни Росії та Узбекистану, хоча зловживають гостинністю українців й деякі вихідці з Молдови, Білорусії та Вірменії.

Водночас  працівники міліції зафіксували випадки здійснення іноземцями на території області торгівельної діяльності без відповідного дозволу Мінпраці на працевлаштування, а отже у порушення Закону України «Про правовий статус іноземців». За встановленими фактами 41 особі скорочено термін перебування в Україні. Відносно 54 іноземних громадян за ігнорування законодавства держави, на території якої вони намагаються заробляти кошти і, як свідчить практика, доволі немалі, судами прийнято рішення про видворення за межі України, з них 12 іноземців – у примусовому порядку за рахунок приймаючих сторін.

4 нелегальних мігрантів, громадян Туреччини, яких працівники Державтоінспекції виявили без будь-яких документів під час перевірки автомобіля таксі, також депортовано із подальшою забороною в’їзду на територію нашої держави упродовж  5 років.

Україна – гостинна держава, однак неповага до її законів змушує органи внутрішніх справ вживати дієвих заходів впливу для наведення належного порядку, - прокоментував ситуацію начальник ВГІРФО УМВС України в Житомирській області Анатолій Кальчук.

Тож не зайве нагадати, що відповідно до ст.206 Кодексу України про адміністративні правопорушення громадяни України, які надають іноземцям житло, роботу або інші послуги, також несуть відповідальність за їх своєчасну реєстрацію. 18 жителів Житомирщини порушили вимоги цієї законодавчої норми, а тому були притягнені до адміністративної відповідальності.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі