Суспільство

Губернатор Рыжук возглавил комиссию конкурса «100 лучших товаров Украины» в Житомирской области

7 April 2010, 09:45

На виконання Указу Президента України від 23 лютого 2001 року №113 “Про заходи щодо підвищення якості вітчизняної продукції”, постанови КМУ від 16.11.2001 року “Про щорічний Всеукраїнський конкурс якості” та інших нормативних і розпорядчих документів, у Житомирській області розпочався перший етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України”.

Про це Житомир.info повідомив оргкомітет конкурсу.

Головна мета цього заходу – об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах сучасних методів управління якістю і задоволення потреб та очікувань споживачів.

Основними завданнями конкурсу є визначення на конкурсній основі кращих зразків продукції вітчизняних виробників у номінаціях:

- продукція (продовольчі товари; промислові товари для населення; товари виробничо-технічного призначення; вироби народних художніх промислів («родзинка» цьогорічного конкурсу));

- роботи та послуги.

Назва продукції (товарів, робіт, послуг) у номінаціях повинна відповідати Державному класифікатору продукції та послуг ДК 016-97.

Конкурс проводиться на регіональному та загальнодержавному рівнях. Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення конкурсу в області покладено на територіальний орган Держспоживстандарту України – державне підприємство ”Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (ДП ”Житомирстандартметрологія”).

Це єдиний державний конкурс, який не носить комерційного характеру і є неприбутковим.

У відповідності з положенням про конкурс, створено регіональну конкурсну комісію, очолює її голова обласної державної адміністрації.

Усіх учасників, які вийдуть переможцями конкурсу на загальнодержавному рівні, чекає приємний сюрприз: крім власне призів, буде видано яскраво ілюстрований каталог “100 кращих товарів України”, що забезпечить найпотужнішу рекламу в усіх вітчизняних ЗМІ.

На регіональному рівні також визначатимуться кращі товари, роботи та послуги, а переможці  нагороджуватимуться облдержадміністрацією спеціальними призами і почесними дипломами.

Крім того, для учасників конкурсу передбачено ряд пільг при виконанні робіт у сфері технічного регулювання.

Організатори конкурсу, попри непросту економічну ситуацію, сподіваються на широку участь обласних підприємств у конкурсі, адже сьогодні нашим виробникам є з чим вийти на ринок, і не тільки вітчизняний, тому що товари багатьох з них давно вже освоїли ринки як близького, так і далекого зарубіжжя.

Детальну інформацію про умови участі в конкурсі можна отримати за телефоном оргкомітету /0412/ 25-38-92, або за адресою: 10003, м. Житомир, вул. Новосінна 24, каб №6.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі