Суспільство

Как в Житомирской области стать владельцем оружия

9 April 2010, 09:25

Для цього вам необхідно звернутися в дозвільну систему територіального відділу міліції, де ви проживаєте, щоб ознайомитись з чинними вимогами до претендентів на володіння зброєю.

Правом придбання мисливської гладкоствольної зброї користуються громадяни, які досягли 21-річного віку, мисливської нарізної зброї – 25-річного, а на холодну та пневматичну зброю – 18-річного віку. Кількість зброї, яку може мати громадянин України, не обмежена, однак власник повинен забезпечити її безумовну схоронність.

Про це на прес-конференції 8 квітня повідомив заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський.

У разі наявності трьох і більше одиниць зброї, приміщення (будинок, квартира тощо) або сейф (шафа) для її зберігання повинні бути обладнані охоронною сигналізацією. Взагалі вогнепальна, пневматична та холодна зброя повинна зберігатися в місцях постійного проживання власників у міцних, з надійними замками шафах або металевих ящиках, спеціально виготовлених для цієї мети, у розібраному, розрядженому стані, із спущеними курками, окремо від бойових припасів.

Зброя, що належить цивільним особам, не повинна і не може слугувати ні для якої мети, окрім полювання та самозахисту. Про це повинні знати також і члени родини власника зброї.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі