Суспільство

В Бердичеве школьники соревновались в стрельбе. ФОТОрепортаж

15 April 2010, 09:48

Стрільцем ти можеш і не бути, та честь школи захистити зобов’язаний. У рамках місячника оборонно-масової роботи, присвяченого 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, у тирі 10-ї школи відбулися традиційні змагання зі стрільби із пневматичної зброї. Протягом 2-х днів школярі Бердичівщини намагатимуться вибити якомога більша очок і тим самим здобути право на поїздку на обласні змагання. Першими намагалися поцілити у “десятку” учні 16-ти шкіл району, повідомляє ВІК.

Анатолій Миронюк, гол. спеціаліст відділу освіти Бердичівської РДА: “Заклади освіти району тісно співпрацюють з організацією ТСОУ. Ця співпраця полягає у проведенні змагань, конкурсу творів, місячника оборонно-масової роботи. Учні, які беруть участь у змаганнях зі стрільби мають непоганий стимул. По-перше, це, власне, сама участь у змаганнях (демонстрація уміння й навичок). Ну, а по-друге, за кожне призове місце, ТСОУ передбачила грошові винагороди.”

3 пробних постріли у ліву мішень та по 5 залікових у центральну й ту, що праворуч. Після оголошення суддями змагань правил безпеки, можна приступати. Головне у цій справі спокій, кажуть фахівці. Прицілився, набрав повітря, трохи видихнув, завмер, плавно натиснув на спусковий гачок — і вважай звання “ворошиловського” у тебе у кишені. Меншою мірою, так навчають юних стрільців із Половецького.

Галина Рудь, учениця Половецької ЗОШ: “По-перше, вчитель налаштовував нас лише на перемогу. Головне, наголошував, не нервувати, тоді відстріляєш на “відмінно”. Я вибила 76 зі 100, що є непоганим результатом. Любов до стрільби у мене, можна сказати, в генах. У мене батько мисливець і сестра завжди в подібних змаганнях посідала перші місця.”

Наука наставника Галини Рудь дала свої результати: представники Половецького посіли перші місця і в особистому, і у командному заліку. Стати кращими у цих змаганнях їм дозволила завзятість вчителя, старанність учнів і практика, практика, практика...

Володимир Мосійчук, вчитель Половецької ЗОШ: “Із цією командою ми тренуємося вже давно. Вона має постійний склад, лише нещодавно я поміняв одного учасника. Взяв хлопця з Никонівки, підучив його, і сьогодні він вибив 77 зі 100. Зазвичай, ми тренуємося після уроків або ж на перервах. Цей вид спорту вимагає практики. Сьогодні моя команда виступила стабільно, я нею задоволений.”

Наступного дня гвинтівки до рук візьмуть учні та студенти бердичівських навчальних закладів. Переможці змагань будуть відзначені під час закриття місячника оборонно-масової роботи.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі