Суспільство

Житомирская таможня начала принимать экзамены у представителей таможенных брокеров

15 April 2010, 12:00

В Житомирській митниці розпочато процедуру щодо взяття на облік представників митних брокерів, які мають кваліфікаційні посвідчення представників митних брокерів, видані відповідно до Тимчасового порядку діяльності митних брокерів та їх представників. Станом на 14 квітня 2010 року видано 65 посвідчень представникам митних брокерів. Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці.

Житомирською митницею розпочато процедуру прийняття іспитів у представників митних брокерів. Прийняття іспитів у представників митного брокера здійснюється на безоплатній основі регіональними митницями та митницями (далі - митниця) на підставі Порядку прийняття іспиту у представників митних брокерів, затвердженого наказом Держмитслужби України від 18.08.09 № 767 (далі - Порядок).

Складання іспитів представниками митних брокерів відбувається у зоні діяльності митниці за місцем державної реєстрації митного брокера, з яким перебувають у трудових відносинах представники митних брокерів (за наявності).

Екзаменаційною комісією з перевірки знань представників митних брокерів, прийнято іспит у 13 представників  митних брокерів, за результатами яких видані кваліфікаційні посвідчення.

Митний брокер подає до митниці заяву на ім'я начальника митниці, форма якої наведена в додатку 1 до Порядку, та копії таких документів, завірених печаткою митного брокера: копія документа, що підтверджує наявність трудових відносин митного брокера з представником митного брокера; копія паспорта представника митного брокера; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності); копія диплома представника митного брокера про вищу освіту або довідка навчального закладу про навчання представника митного брокера.

Строк розгляду заяви та доданих до неї документів у митниці не може перевищувати 10 робочих днів.

Підставою для прийняття рішення про відмову митному брокеру в допуску до іспиту представника митного брокера є неповні дані, що містяться в документах, та/або неповний пакет документів, що подаються для отримання посвідчення.

Про відмову в допуску до іспиту митний брокер повідомляється письмово із зазначенням причин відмови.

Митниця зобов'язана провести іспит у строк до 30 робочих днів з дня отримання заяви митного брокера за умови відсутності підстав, зазначених у пункті 2 розділу III Порядку.

Митниця несе відповідальність за організацію і проведення іспитів.

До іспиту допускаються особи тільки за наявності паспорта (або, як виняток, іншого документа, що засвідчує особу).

Інформація щодо тестових питань доводиться до відома митних брокерів шляхом її розміщення на наочних інформаційних стендах у митницях та на web-сайті Державної митної служби України (зміни до переліку питань іспиту можуть вноситись не менш як за 10 днів до дати прийняття іспиту).

У разі отримання особою недостатньої кількості балів за результатом складеного іспиту, митний брокер має право подавати до комісії нову заяву з проханням прийняти іспит у цієї особи згідно з розділом II Порядку.

Кількість спроб складання іспиту не обмежується.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі