Суспільство

В Бердичеве в школе побывали представители стран ЕС. ФОТОрепортаж

16 April 2010, 09:31

Євроклуб “Бердичі”, що у 15-ій школі, знають не лише у Бердичеві, а й далеко за межами міста. У квітні учасники клубу зазвичай справляють День народження, і цьогоріч у них перший ювілей — 5 років. Святкування приурочили до відзначення Днів Європи в Україні. На шкільне подвір’я, що на деякий час перетворилося на наметове містечко, євроклубівці запросили гостей з адміністрації міста, інших шкіл Бердичева, а також з Києва та Новоград-Волинського, повідомляє ВІК.

Тетяна Семенова, заст. директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №15: «Ми велику увагу приділяємо освіті за кордоном, тому запросили гостей з Новоград-Волинського, які відповідають за освіту за кордоном. Також є делегація з 1-ої школи, яка відповідає за навчання у Голандії.»

До святкування Днів Європи у 15-ій школі готуються майже цілий рік. У вересні місяці кожен клас отримує назву країни, що входить до Євросоюзу, і готує про цю державу повну та цікаву інформацію. Цьогоріч, кажуть організатори, вирішили зробити наметове містечко, у якому кожен намет — окрема країна.

Тетяна Семенова, заст. директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №15: «У кожному наметі стоять представники країн. Також там є атрибутика держав, папки про них. Кожен клас готував вікторину до свята. Вони задаватимуть гостям питання про країни ЄС, а ті показуватимуть, що вони знають.»

Тамара Тищук, учениця 10А класу ЗОШ №15: «Я в Євроклубі уже 5 років, з дня його заснування. Тут завжди цікаво, завжди є гості, свята. Ми тут дізнаємося більше нового про різні країни. От сьогодні у нас вперше наметове містечко. Мені цікаво зустрічати тут своїх друзів з різних шкіл міста, спілкуватися з ними.»

Виступи учнів відрізнялися оригінальністю та несхожістю. На що тільки не здатна дитяча фантазія! Тут можна було побачити і кухолі з ірландським елем, й італійську пасту, і костюми різних народів. Чи не найглибше вразили представники Фінляндії. Разом із загальною інформацією про їхню країну учні показали родзинку північної держави: фінську лазню.

На одному з прапорів країн Євросоюзу мерехтіла чорна стрічка. Це була Польща, яка зараз переживає нелегкі часи у зв’язку із трагедією під Смоленськом.

Юлія Терещук, учениця 9А класу ЗОШ №15: «Ми вивчаємо польську мову і вирішили представляти Польщу. Планувалися пісні, танці, але у Польщі зараз траур за загиблим Президентом країни та елітою. Тому і ми вирішили сумувати разом із поляками.»

Понад 50 чоловік відвідує заняття у Євроклубі “Бердичі”. За 5 років діяльності вже є багато здобутків та досягнень, говорять організатори та члени клубу. Найголовнішим вони вважають плідну співпрацю з різними країнами Євросоюзу, адже це чи не перші кроки вступу України до ЄС.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі