Суспільство

В Бердичеве мотоциклисты провели социальную акцию. ФОТОрепортаж

21 April 2010, 09:32

17 квітня всією Україною пройшла акція “Увага — мотоцикліст!”. Національна асоціація мотоциклістів України уже вдруге проводить цю акцію. Бердичів приймав її вперше. Ініціатором тут виступив мотоцикліст Юрій Ткаченко. Разом зі своїми друзями, які також полюбляють їзду на двоколесному сталевому коні, вони намагалися звернути увагу водіїв інших транспортних засобів на безпеку на дорогах, повідомляє ВІК.

Юрій Ткаченко, мотоцикліст: «Мы привлекаем всех, кто ездит на четырех колесах, чтобы они обращали на нас внимание. Очень часто бывают ситуации, что подъезжаешь к перекрестку по главной, а тебя подрезают. Приходится тормозить, и бывали случаи, что ребята из-за этого калечатся. »

Разом із Бердичевом в акції беруть участь Житомир та Новоград-Волинський. У цих трьох містах області усі активні мотоциклісти на світлофорах, перехрестях чи стоянках роздавали водіям агітаційні листівки. У них викладені деякі правила поводження на дорогах та інформація про те, як потрібно співуживати водіям усіх транспортних засобів на автострадах не лише міста, а й за його межами. Подібними акціями мотоциклісти намагаються попередити виникнення ДТП та інших неприємних ситуацій, яких на їхньому рахунку було чимало.

Сергій Цапалюк, мотоцикліст: «У меня десятилетний стаж езды на двухколесной технике. Было и подрезание, и открывание дверей, и разворот через сплошную, создание опасных ситуаций. Мы надеемся, что акция повлияет на водителей. Хотя бы небольшой процент их прочитает и задумается.»

Акцію “Увага — мотоцикліст!” у Бердичеві планують проводити щорічно, говорить Юрій Ткаченко. Він прикладе багато зусиль для того, аби вона стала масштабнішою, і, звичайно, дала свої плоди. Як і цього року, до неї залучатимуть працівників ДАІ.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі