Суспільство

В Бердичеве началось строительство храма. ФОТОрепортаж

21 April 2010, 16:58

У Бердичеві на території міської лікарні поряд із поклінним хрестом відбулося освячення та закладання першого каменя майбутнього храму ікони Матері Божої “Цілителька”. Священну службу очолив секретар Житомирської єпархії архімандрит Алексій Овсянников, повідомляє ВІК.

Архімандрит Алексій Овсянников, секретар Житомирської єпархії: «Пусть милосердный Господь посылает крепость телесных и духовных сил, терпения строителям и всем, кто будет участвовать в созидании этого храма. Сюда смогут приходить люди причащаться, а это залог нашего спасения. Пусть Божья Матерь помогает вам и укрепляет вас в этом добром и спасительном деле.»

Присутні на закладанні каменя священнослужителі, представники обласної та міської влади і віряни переконані: майбутній храм на території лікарні стане символом та запорукою здоров’я усіх його прихожан.

Олександр Толстанов, нач. управління охорони здоров’я ЖОДА: «У цих будівлях лікують тіло, а в цьому храмі лікуватимуть душу. Таке поєднання говорить про те, що люди хочуть, аби у місті, у державі, скрізь був мир. А Господь на це нас благословив.».

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Це ще один крок до відродження духовності у нашому місті. Я хотів би побажати майбутньому храму швидкого будівництва і довгого життя. Нашим бердичівлянам бажаю дякувати Богу у цьому храмі за здоров’я, достаток, за гарне життя у кожній сім’ї.»

Будівництво вже розпочалося, розповідає майбутній настоятель храму отець Роман. Головним і єдиним меценатом цієї справи виступив місцевий підприємець Олександр Ревега. Із власної волі він вирішив допомогти побудувати святу споруду, наклавши своєрідне вето на будь-чию іншу допомогу.

Олександр Ревега, меценат: «Я людина віруюча, і хочеться робити добро, а особливо у цьому місці, де люди лікуються фізично. Коли до мене звернулися наші святі отці по допомогу, то мені сподобалася ідея будівництва храму, і сам храм. Тому я вирішив зробити таку добру справу. Люди зможуть прийти помолитися, лікарі йтимуть на операцію з Божим благословінням.»

Закінчити будівництво планують вже до осені, запевняє меценат. Майбутній храм зможуть відвідувати не лише пацієнти та персонал лікарні. Двері завжди будуть відчинені усім бажаючим помолитися, причаститися, або відбути будь-яке інше таїнство. Це місце буде своєрідним осередком духовності не лише на території медичного закладу, а й в усьому мікрорайоні.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі