Суспільство

В Бердичеве определили лучших юных спасателей. ФОТОрепортаж

22 April 2010, 09:15

Молоді рятівники з усіх шкіл Бердичева змагались у міському етапі Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Проводяться такі заходи, аби пропагувати серед учнів здоровий і безпечний спосіб життя, формувати навички орієнтації у надзвичайних ситуаціях, вивчати історію пожежної охорони та рятувальної служби, повідомляє ВІК.

 

Цього разу ДЮПівці змагались у конкурсі «Домашнє завдання», за десять хвилин у доступній формі вони мали показати знання правил безпеки. Останні можна було поєднувати з гумором і творчістю, чим конкурсанти залюбки послуговувались.

Оцінюючи виступи, журі зважало на оригінальність розкриття теми, акторську майстерність учнів, яскравість їхніх образів, згуртованість і єдність команди. Аби донести свій задум до публіки, учні заручалися допомогою Вєрки Сердючки, котра, виявляється, теж постраждала від пожежі, через що і стала провідницею. Інші зверталися до казки, змушуючи Попелюшку вивчати правила пожежної безпеки. Сприяти цьому повинна була чарівна Жар-Птиця, яку спочатку треба було випрохати у правителя Персії. Головним об’єктом усіх застережень, що лунали зі сцени, був вогонь, колись подарований титаном Прометеєм.

Роза Маркарян, учениця СЗОШ №15: «Хотіли показати, що треба бути обачним з вогнем і потрібно прислухатися до старших, щоб діти без нагляду дорослих не гралися сірниками і взагалі їх не чіпали».

Анастасія Ситниченко, учениця ЗОШ №6: «Для свого виступу ми вибрали максимально корисні правила. Під час підготовки я зрозуміла, що насправді вогнище — це не такий вже вірний друг, як я думала. Він може спалити і спопелити, до нього треба дуже уважно ставитись».

Сценки та пісні, частівки і плакати — що тільки не побачили глядачі. Після таких виступів, певно, кожен із них засвоїв номер, за яким слід телефонувати у випадку чогось надзвичайного. Та і як тут не запам’ятати, коли учні створили фабрику пожежних і до їхнього розряду навіть Борю Апреля записали! Інші ДЮПівці вразили присутніх грою на саксафоні та повчальним репом.

Чимало учасників зверталися до рятувальників. Запалювали свічку пам’яті за тими, хто не повернувся зі служби, оспівували тих, хто і донині стоїть на варті людського спокою.

Виграють чи не виграють, а міцні знання отримають точно, запевняють школярі. Тепер вони добре розуміють, що стає причинами пожеж і як цього уникнути.

Віталій Тарасенко, учень МГГ №2: «Пожежі виникають через дітей або людську неуважність. Щоб їх не трапилося, треба знати правила безпеки».

Інна Рибачук, учениця СЗОШ №8: «В нашій країні буває на день по 10-15 пожеж, і в нашому місті також. Ми повинні берегти себе, тому що життя в нас одне».

Перемогу в міському етапі фестивалю здобула дружина юних пожежних із п’ятої школи. На них чекають зональні змагання, які незабаром пройдуть у Бердичеві за участю команд з різних районів.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі