Суспільство

В Житомирской области милиция почтила память ликвидаторов последствий аварии на ЧАЭС. ФОТО

23 April 2010, 16:10

23 квітня в Управлінні МВС України в Житомирській області  вшанували пам'ять тих, хто пожертвував своїм здоров’ям і навіть життям, захищаючи нас від атомного лиха, тих, кого сьогодні називають «ліквідаторами». Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Ще не одне покоління буде згадувати події 24-річної давності. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості.

Відрадно, що серед тих, по справжньому героїчних людей, було немало працівників органів внутрішніх справ, в тому числі 1200 представників Житомирщини, - наголосив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко.- А вони, незважаючи на ризик  для здоров’я і життя, забезпечували охорону громадського порядку, евакуйовували з небезпечної зони населення, будували саркофаг, виконували інші роботи. Своєю героїчною працею у зоні відчуження вони врятували світ від можливих глобальних наслідків катастрофи.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія –  виступаючи перед учасниками зібрання зазначив Ігор Васильович.  - Велика вдячність ліквідаторам – людям, які зберегли нашу землю. Людство в боргу перед вами.

Хвилиною мовчання згадали поіменно  тих, кого сьогодні немає поряд з нами в строю.

Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через ядерне пекло задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Переконаний, що наші серця і далі будуть наповнені вдячністю до рятівників сучасної цивілізації, — зазначив голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, запевнивши, що  обласна влада області своїм пріоритетним завданням і надалі будуть вбачати належний соціальний захист людей, чиї долі понівечив Чорнобиль.

За сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди 24-річниці ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ряд працівників,  безпосередньо учасників тих подій, були заохочені відзнаками, почесними грамотами, а ветерани ОВС грошовими преміями.

Крім того, медалі від Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни вручив ліквідаторам голова організації Павло Ментов.

Перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко від імені керівництва та колегії Управління висловив щиру вдячність ліквідаторам, побажав міцного здоров`я,  щастя, добра і благополуччя.

Інна Базилюк, ст.інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі