Суспільство

Бердичев готовится к юбилейному Дню Победы. ФОТОрепортаж

26 April 2010, 09:54

Підтримавши ініціативу Президента України, Бердичів долучився до Всеукраїнської толоки. Головний удар по сміттю, чагарникам та хащам вирішили нанести на території військового сектору міського кладовища, що на вул. Пушкіна. Незабаром там пройде один з етапів святкування ювілейного Дня Перемоги, тож все навкруги має блищати, вирішили посадовці, повідомляє ВІК.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: «Цьогоріч ми вирішили більш активно саме у цьому секторі. Чому саме тут? Тому, що родичі сюди майже не приїжджають, тобто, треба приходити нам і працювати. Активну участь у прибиранні міста ми брали і у попередні дні. Дуже вдячні тим, хто брав у цьому участь. Роботи ще багато і треба буде прикласти зусиль, аби до 9-го Травня привести кладовище у нормальний стан.».

Згідно плану, на прибирання військового сектору вийшли близько 80-ти людей. Разом із працівниками апарату міського виконавчого комітету за сокири, лопати й граблі взялися депутати Бердичівської міської ради від різних фракцій. Не обійшовся суботник і без постійних, але від того не менш активних його учасників — працівників управління праці й соцзахисту населення та територіального центру з обслуговування людей похилого віку. Все, що вичищали, складали на купи: у понеділок їх прибере група людей, які стоять на обліку у Центрі зайнятості.

Поки приводили до належного стану могили військових, у другому боці цвинтаря стихійне сміттєзвалище знешкоджували представники місцевої інспекції з благоустрою прилеглої території. Організували толоку і у міській зони відпочинку. У Божий вигляд її приводитимуть викладачі й студенти педагогічного колежу, колектив міської лазні та рятувальники — працівники міської пошуково-рятувальної служби на воді.

Що ж до військового сектору цвинтаря, що на Пушкіна, то на цьому робота з його прибирання не завершиться: планується подальше обсапування території, з травою навколо могил попрацює газонокосарка. Повністю змінять та пофарбують бордюри, які по периметру оточують пам’ятник Скорботному воїну, дещо «освіжать» зовнішній вигляд й самого воїна. У планах також благоустроїти під’їзні дороги.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі