Місто

Де жити цікаво?

29 April 2010, 14:57

Якщо проаналізувати історичні тенденції щодо вибору визначеного місця проживання жителів Житомирщини, то можна помітити, що відбувалася почергова зміна: то на користь міст, то, навпаки, на користь сільської місцевості. Критеріями вибору ставали зручне транспортне сполучення, насиченість інфраструктури або ж, насупроти, відлюдненість й максимальна «первісність» природи. Проте незмінним фактором впевненого вибору в усі часи була можливість цікаво та весело проводити вільний час.

Які ж розваги пропонує периферійна місцевість, що сьогодні впевнено лідирує за рівнем престижу? Скептики щиро здивуються усьому різноманіттю розваг, які гарантують деякі сучасні селища Житомирщини… Найбільш яскравими прикладами є села Буки та Тригір’я, Житомирського району. На перший погляд, це тихі мальовничі поселення, які приваблюють лише красою навколишньої природи та екологічно чистою територією. Але ж недарма тут все частіше можна побачити відомих політичних діячів, представників шоу-індустрії, успішних бізнесменів! «Унікальна природа стала запорукою корисного, цікавого та продуктивного дозвілля» – говорить голова Буківської сільської ради Шпак М.М. Любителям дачних пікніків смачного шашлику природою тут створені усі умови, а ті, хто полюбляє більш активний відпочинок, можуть насолодитися прогулянками по первісному лісу у пошуках грибів та ягід або пополювати в мисливських угіддях. Якщо ж Ви віддаєте перевагу риболовлі, то можете взяти човен та спробувати упіймати сома. Любителі адреналіну не залишаться байдужими до водних скутерів, віндсерфінгу та інших сучасних молодіжних водних розваг.

Тут можна знайти втіху на будь-який смак та у будь-яку пору року. Навіть взимку катання на санчатах, ковзанах та прогулянки верхи додадуть настрою та відволічуть від повсякденних турбот навіть найбільш заклопотаного бізнесмена.

Отже, ці невеличкі селища мають неабиякий потенціал. Подібних місць на Житомирщині практично не залишилося, а бажання жити цікаво, ще й в екологічному місці з родзинкою, лише зростатиме.

Олена Ткачук

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі