Суспільство

«Житомирська ініціатива» Ірини Синявської відремонтувала скульптуру Матері з дитиною біля будинку мера міста Віри Шелудченко. ФОТО

28 April 2010, 17:50

«Житомирська ініціатива» взяла під опіку скульптуру Матері з дитиною.   

 На одному з прямих ефірів журналіст обласного  телебачення  запитав Ірину Максимівну Синявську чи не варто, на її думку,  встановити в Житомирі пам’ятник Матері.

 «Я  не прихильник створення штучних  меморіалів, пам’ятних знаків, недіючих фонтанів та інших, не цікавих людям, речей.  Для чого нові скульптури, коли старі – в занепаді? Декілька років назад,  я випадково побачила досить гарну скульптуру Матері з дитиною на руках.  Вона була буквально закидана сміттям, хоча й знаходилася в досить людному місці. Поряд – багатоповерхівки, школа, дитячий садок. Але нікому не було діла до цього безладу. Тоді ми адміністративно, в повному розумінні слова заставили міську владу прибрати навколо цього пам’ятника.»  

Після цієї розмови активісти «Житомирської  ініціативи» виїхали на вулицю Шевченка. Ось як виглядала ця скульптура восени 2009 року.  ( фото Христини Рибакової).  

 

    

 «Житомирська  ініціатива» взяла під свою опіку  цей куточок в місті. Нам не відмовляють у допомозі. Підприємці – наші однодумці допомогли матеріалами і роботою.

Приведено в  порядок прилеглу територію, обліцовано постамент новими гранітними плитами. Наші активісти на суботнику висадили квіти, засіяли газон. Цей куточок на Тутковського став ошатним і привабливим.

Ось як виглядає він сьогодні.

 

 «Дуже сподіваюсь, що мешканці багатоповерхівок сприятимуть  збереженню цього невеличкого скверу, адже він справді милує око з вікон їхніх квартир», - з надією говорить Ірина Синявська.  

Можливо зміну  біля свого будинку побачить і міський голова. Під’їзд Віри Тимофіївни знаходиться буквально в декількох  метрах від скверу.  

Прес-служба громадської організації «Житомирська ініціатива»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі