Суспільство

В Житомирской области прекращена деятельность огромной нарколаборатории. Фото

29 April 2010, 09:16

Викриття масштабної нарколабораторії стало заключним етапом знешкодження потужного злочинного угрупування з ознаками організованості, яке займалась збутом наркотичних засобів, за попередніми даними упродовж року, не лише на Житомирщині, але й на території всієї держави.

23 квітня в одному з селищ Романівського району працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області припинили діяльність підпільного синдикату та затримали його організаторів і виконавців. На даний час під вартою знаходяться семеро осіб віком від 19 до 46 років.

На місці події, у  приміщенні ззовні схожому на великий гараж, оперативники виявили практично пристосований цех для виготовлення як екстракційного, так і концентрованого опію у великих обсягах. Газові плити та балони, металевий посуд ємністю від 10 л до 50 л, пластикові бочки на  100 л, бочка ємністю 200 л з вставленим теном, металеві відводи, великі спеціальні преси для віджиму проміжного продукту  – все вказувало на значні обсяги виготовлення наркотичних засобів. Наркосировина вимірювалась десятками кілограмів. Зокрема працівники міліції вилучили 370 кг подрібненої макової соломки. Необхідні компоненти для виготовлення опію, як то харчова сода, оцет та ацетон,  завбачливо були придбані оптовими партіями – їх обрахунок визначався ящиками. Тут же була складована значна кількість пустої тари з-під використаних розчинників. Готового продукту – екстракційного опію - правоохоронцями було вилучено 11 л або 11 тисяч доз.

Як повідомив начальник ВБНОН УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, загальна вартість виявлених наркотичних засобів за цінами чорного ринку становить понад 1,6 млн гривень. Окрім того, у  ході проведених санкціонованих обшуків було також вилучено 4 легкові автомобілі, які  використовувались  для  перевезення та збуту наркотиків в інших регіонах України.

Наразі триває розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)  Кримінального кодексу України, покарання за якою визначено у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі