Політика

«Фронт Змін» створив у Житомирській обласній раді фракцію та заявив про опозицію

17 November 2010, 17:59

«Фронт Змін» створив у Житомирській обласній раді фракцію та заявив про опозицію до провладної більшості

Про це повідомив журналістам у середу під час прес-конференції депутат Житомирської обласної ради, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко розповів, що на першій сесії було обрано керівництво ради, сформовано комісії та обрано їх голів. Постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування очолив член «Фронту Змін» Руслан Годований, як представник опозиційної фракції в облраді.

«Новостворена фракція «Фронту Змін» в обласній раді, у складі семи депутатів, під час першого засідання ради заявила про свою опозицію до провладної більшості та про неучасть у формуванні керівництва ради. Фракція «Фронту Змін» взяла на себе відповідальність за роботу опозиції в обласній раді по контролю за рішеннями більшості і внесенню альтернативних пропозицій на розгляд сесій та в роботі постійних комісій. Разом з тим, ми наполягали на головуванні члена «Фронту Змін» саме у комісії з питань регламенту», - повідомив журналістам Геннадій Зубко. 

Також, за словами політика, фракцію «Фронту Змін» очолив Геннадій Зубко. Заступником голови фракції було обрано Сергія Сухомлина. Спільно з депутатами від ВО «Батьківщина» фронтовики на сесії внесли пропозицію прийняти Звернення Житомирської обласної ради до Президента України  із закликом накласти вето на Податковий кодекс, який зараз розглядається Верховною Радою України.

«Фронт Змін» запропонував багато змін і поправок до Податкового кодексу, тому що саме податкове законодавство має бути дієвим інструментом для проведення реформ в Україні: має не лише збирати податки, а й стимулювати розвиток економіки в державі та залучення інвестицій. Проте, ці поправки не враховано. Натомість, запроваджуються непосильні податки для малого та середнього бізнесу. Саме тому, в підтримку десятка тисяч підприємців, ми внесли на розгляд обласної ради звернення до Президента України з вимогою ветувати Кодекс у разі його ухвалення. Проте, більшість нашу пропозицію не підтримала», - сказав Геннадій Зубко й, продовжуючи думку, наголосив:

«Сьогодні фракція «Фронту Змін» є в конструктивній опозиції до влади. Нашими депутатами є достойні люди, які зможуть відстоювати свою позицію, знаходити достатньо аргументів для опонентів аби рада приймала рішення лише на користь громади та всіх мешканців Житомирщини».

Прес-служба «Фронту Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі