Влада

Влада Житомирської області приховала від журналістів проведення «гострої» колегії держадміністрації

28 April 2011, 14:22

28 квітня представники ЗМІ Житомирської області не були повідомлені та запрошені на колегію обласної державної адміністрації, яка стосувалася посівної, погашення боргів по заробітній платі та розподілу державної субвенції на ремонт комунальних доріг.

Журналістів запросили тільки на прес-конференцію, яку мав провести губернатор Житомирської області Сергій Рижук за підсумками колегії. Оскільки голову адміністрації терміново запросили в адміністрацію президента у Київ, захід провели перший заступник губернатора Житомирської області Микола Олещенко та заступник губернатора - керівник апарату обласної державної адміністрації Олександр Никитюк.

На запитання журналістки Зої Юхимчук, згідно якого закону засідання колегіального органу проводилося без участі преси, Микола Олещенко відповів:

«Було прийняте таке рішення, оскільки багато проблемних питань сьогодні потрібно було розглянути з головами районних держадміністрацій. Пресу ми, як бачите, запросили, і зараз, під час прес-конференції, ці питання будуть озвучені. А питання нагальні: завершення комплексу весняно-польових робіт та виконання урядової продовольчої програми, погашення боргів із заробітної плати, які ми отримали у спадок від попередньої влади, виконання урядової телеграми стосовно пожежної безпеки у Житомирській області, організація і проведення травневих свят, а також розподіл субвенції з державного бюджету на ремонт та утримання комунальних доріг».

Микола Олещенко підкреслив, що розмова з головами районних держадміністрацій була надзвичайно гострою, особливо стосовно посівної, тому що, незважаючи на виділені з обласного бюджету 11 мільйонів гривень на підтримку галузі сільського господарства, деякі райони втратили погожі дні і не зробили посіву. Зі слів Олещенка, надзвичайно суворо розмовляв з керівникам районів і губернатор Сергій Рижук.

(Далі прослідувала репліка «То ви не запросили журналістів, щоб вони не чули цієї гостроти?»).

Заступник губернатора Олександр Никитюк висловив впевненість, що так, як співпрацює Житомирська обласна державна адміністрація з пресою, не працює практично ніякий державний орган.

«Як голова ряду комісій, я зі свого боку завжди запрошую представників ЗМІ, ми разом їдемо в райони, і тут бачу ряд знайомих облич. Ні від кого ніколи не ховаємо будь-яку інформацію, і не збираємось ховати. Бо наше правило – це відкритість і відвертість», - сказав він.

Микола Олещенко

Олександр Никитюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі