Події

Житомирська міська рада незаконно зменшила на 6 га «безмежний» ботанічний сад

1 June 2011, 12:55

Прокуратурою міста Житомира принесено протест на незаконне рішення Житомирської міської ради (№ 101 від 3 березня 2011 р.), яким погоджено документацію із землеустрою щодо встановлення меж природно-заповідного фонду та дозволено зменшення території ботанічного саду майже на 6 гектарів – повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Рішенням також дозволено передачу цієї земельної ділянки до земель міської ради, не наданих у власність та користування для подальшого ефективного використання.

Перевіркою прокуратури встановлено, що ботанічний сад (його загальна площа становить понад 35 га) у 1983 році Постановою Ради міністрів УРСР оголошений об’єктом природно-заповідного фонду та віднесений до об’єктів загальнодержавного значення. З 1996 року на підставі державного акту на право постійного користування землею цією ділянкою опікується Житомирський національний агроекологічний університет.

Відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України» встановлення в натурі (на місцевості) меж об’єктів територій та об’єктів природно-заповідного має бути обов’язковим.

Однак, у порушення чинного законодавства, межі земельних ділянок ботанічного саду не визначено. Міськрадою погоджено лише технічну документацію, але законодавством передбачено (Постанова Кабінету міністрів України від 25.08.2004 р.) розроблення проекту землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду. Тож рішення Житомирської міськради визнано незаконним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі