Суспільство

Житомирські військовослужбовці «здавали залік» із готовності до бойових дій

6 June 2011, 14:35

В 8-му армійському корпусі завершився  командирський збір з командирами бригад, полків, окремих батальйонів та їх заступниками.

Про це повідомляє прес-служба 8 армійського корпусу.

Особливістю збору стала його практична спрямованість. Більшість занять – практичні та інструкторсько-методичні.

Розпочався збір із заняття з організації повсякденної діяльності частин, яке було проведене на базі військового містечка управління корпусу.

На практичних заняттях, що проводились на полігоні, офіцери показали свої навички у стрільбі із усіх видів стрілецької зброї та озброєння бойових машин, відпрацюванні навчально-бойових нормативів, водінні та виконанні нормативів з технічної підготовки.

З офіцерами також проведено ряд занять з питань застосування частин та підрозділів в операціях армійського корпусу з урахуванням досвіду збройних конфліктів, що відбулись у останні роки, а також контрольні заняття із загальновійськових дисциплін.

- Головна мета цих занять, як  зазначив командир корпусу Віктор Муженко, - цілеспрямована підготовка командирів до практичних дій під час проведення запланованих тактичних та тактико-спеціальних навчань, удосконалення навичок офіцерів в організації бою у складних умовах обстановки.

Нижче приведені окремі результати контрольних занять та заліків:

- в тактичній підготовці кращі показники (середній бал – 4,75) показали офіцери 30-ї окремої механізованої бригади, найменший результат – у офіцерів 54-го окремого радіотехнічного батальйону;

- найвищі результати з вогневої підготовки у офіцерів 3-го полку армійської авіації та 77-го окремого батальйону матеріального забезпечення, найнижчі – 30-ї окремої механізованої бригади;

- у підготовці із зв’язку кращі показники показали офіцери 93-го окремого лінійно-вузлового полку зв’язку, а складнощі у користуванні засобами зв’язку виникли у офіцерів-десантників (95-та окрема аеромобільна бригада);

- у фізичній підготовці кращими також стали офіцери 93-го олвпз, а в якості аутсайдерів виступили офіцери 72-ї окремої механізованої бригади.

За індивідуальними оцінками найвищі результати підготовки показав командир 93-го олвпз полковник Віктор Остапчук (середній бал – 4,52), командир 1-ї отбр полковник Андрій Грицьков та заступник командира 30-ї омбр підполковник Володимир Сварицевич (середній бал – 4,36).

ФОТО Володимира Вовкогона

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі