Влада

Ірина Синявська заявила, що не збирається перетворювати серйозну роботу на циркову виставу і оголосила рішення п’яти фракцій – взяти перерву у роботі сесії на місяць

16 November 2007, 10:25

 Чергова сесія обласної ради розпочала свою роботу і навіть встигла проголосувати шість питань. Останні стосувалися виконання та затвердження обласних програм, звіту про виконання обласного бюджету за 9 місяців та внесення змін до бюджету області на рік поточний. Власне, на цьому депутати двох фракцій БЮТ та „Наша Україна” поставили крапку.
    Причина одна – визнання легітимності дев’яти депутатів від фракції БЮТ. Об 11.30 (15.11.07 тобто у день проведення сесії) до канцелярії обласної ради надійшла постанова Департаменту Державної виконавчої служби про відкриття виконавчого впровадження, котра забороняла обласній раді допускати до участі у сесії все тих же 9 депутатів від БЮТ. Натомість є датована 14 листопада ухвала Андрушівського районного суду про зобов’язання особисто голови обласної ради можливості участі у сесії цих депутатів.
    Спершу фракція „Наша Україна”, затим БЮТ брали перерви на обговорення. Звіт голови постійної комісії ОР з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Анатолія Войналовича взагалі не можна було прослухати, оскільки Сергій Пашинський, а також депутати Грінчук та Француз біля трибуни президії доводили свою правду.
    Після перерви згідно з регламентом голова обласної ради Ірина Синявська оголосила рішення п’яти фракцій – взяти перерву на місяць. За цю пропозицію проголосував 51 депутат, відтак – рішення прийнято.
    „Справа з легітимністю дев’яти депутатів від фракції БЮТ стосується виключно самої фракції. На жаль, це внутрішнє питання не дає спокійно і серйозно працювати іншій частині депутатського корпусу, які також представляють інтереси громади. Тому керівництво п’яти фракцій вирішило взяти перерву на місяць і дочекатися остаточного рішення суду, яке поставить всі крапки над „і”, - прокоментувала ситуацію Ірина Синявська.

http://www.oblrada.zhitomir.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі