Суспільство

Влада пояснює, що дитячий табір «Чайка» у Житомирській області закрили лише для прибирання харчоблоку

19 July 2011, 10:06

На деяких інтернет-сайтах, зокрема на «Урядовому порталі», міститься інформація про те, що в результаті перевірки за виявлені порушення санітарних норм тимчасово припинено функціонування кількох оздоровчих закладів, серед них оздоровчий табір «Чайка» в Андрушівському районі Житомирської області.

Заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк на офіційному сайті обласної адміністрації пояснив, що 14 липня головний санітарний лікар Андрушівського району виніс постанову про тимчасове припинення функціонування харчоблоку оздоровчого закладу «Чайка» з 10.00 до 12.00. Протягом двох годин було проведене генеральне прибирання, після чого функціонування харчоблоку було поновлено.

Антонюк повідомив, що в облдержадміністрації щотижня проходять засідання обласного оперативного штабу з питань оздоровлення дітей. Станом на 16 липня 2011 року в жодному оздоровчому закладі області (а їх працює 20) не зафіксовано випадків кишково-інфекційних отруєнь. Однак, зважаючи на температурний режим (у більшій частині області стоїть спекотна погода) і той факт, що табори не є закритими закладами, а, отже, існує потенційна загроза для перенесення інфекції, 11 липня штаб прийняв рішення доручити директорам таборів провести додаткову роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарних норм приготування їжі, харчування, а також дотримання норм протипожежного стану.

Роз’яснювальна робота, постійні перевірки санітарного стану закладів оздоровлення – це попереджувальні заходи, наголосив Олександр Антонюк. Краще на якийсь час припинити роботу харчоблоку з метою усунення недоліків, ніж мати спалахи кишково-інфекційних отруєнь. Це питання стоїть на особливому контролі оперативного штабу.

Станом на 12 липня оздоровлено понад 45 тисяч дітей, що становить 42% загального числа дітей шкільного віку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі