Суспільство

У Бердичеві долю бродячих тварин довелося вирішувати на громадських слуханнях

26 November 2007, 12:25

У понеділок в актовій залі міськвиконкому відбулись громадські слухання, головною метою яких було розглянути проблему, щоб «і брати наші менші відчували себе захищеними, і люди почувалися у безпеці».

Про це повідомляє прес-служба Бердичівського міськвиконкому

Був визнаний той факт, що раніше з різних причин приділялося недостатньо уваги боротьбі з бродячими тваринами, тому ситуація на даний час стає критичною.

Думки з приводу виходу із ситуації були різні. Дехто висловлював думки, що ситуацію можна виправити за допомогою створення вольєрів, у яких утримувалися б безпритульні тварини. Окремі виступаючі висловлювали думку, що тварин необхідно знищувати або ж стерилізувати.

Свою позицію стосовно тварин мають і їхні захисники – представники громадської організації. Вони вимагають від влади створити безкоштовний притулок для бродячих тварин.

По суті, більшість виступаючих того дня зійшлися на думці, що кардинальним способом боротьби з безпритульними тваринами є все-таки їх фізичне знищення. Щоправда, гуманними способами, які не спричиняють мученицької смерті і не ставлять під загрозу життя людей. Але які саме способи потрібно використовувати, ніхто не наважився озвучувати.

За підсумками громадських слухань було прийнято рішення рекомендувати всім зацікавленим сторонам підготувати свої письмові пропозиції стосовно вирішення проблеми. Після того, як ці пропозиції надійдуть, вони будуть узагальнені і буде прийнято остаточне рішення про долю безпритульних тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі