Суспільство

ЗВЕРНЕННЯ дружин військовослужбовців 8 армійського корпусу (Житомир)

27 November 2007, 12:03

Ми, дружини офіцерів управління 8 армійського корпусу, який розташовано в місті Житомирі, звертаємося до всіх хто може допомогти, тому що надалі терпіти не має змоги. А чоловіки наші не можуть звертатись за допомогою, побоюючись дискримінації від керівництва Збройних Сил України.
Ми повинні довести до Вас інформацію, яка не висвітлюється в засобах масової інформації взагалі.
Просимо Вас втрутитися у ситуацію, яка склалася у Збройних Силах України, просимо захистити сім’ї військовослужбовців від керівництва Міністерства оборони України і особисто від пана Гриценко.
З квітня 2007 року у Збройних Силах України почався 1937 рік але по новому, по сучасному, з квітня 2007 року вся українська армія живе лише в страху.
Навесні, перебуваючи на Житомирщині, Міністр оборони України оголосив про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, про боротьбу зі злочинами і корупцією у Збройних Силах, про це писали всі засоби масової інформації. Але чомусь, ніхто не згадав про те, що Міністр оборони наказав щоб всі військовослужбовці повернули гроші, які були отримані військовослужбовцями за рішеннями судів у МО України, а саме надбавку за вислугу років , яка була встановлена згідно Указу Президента України від 5.05.2003 року №389 „Про надбавки військовослужбовцям Збройних Сил України...”, грошову компенсацію за не отримане речове майно, які не видавалися згідно із законами України про бюджет по відповідним рокам.
Міністр оборони Гриценко, це той, про кого в передвиборчій агітації наголошували, що він „відновив офіцерську честь” вимагає від керівників вищих органів військового управління зобов’язати своїх підлеглих повернути отримані грошові кошти в каси військових частин. Декілька місяців потому зазначені його вимоги були викладені в відповідному розпорядженні до військ, але були опротестовані Генеральною прокуратурою України. А тепер всі ці вимоги доходять тільки з застосуванням „ТЕЛЕФОННОГО ПРАВА”, а письмово навмисно не доводяться, щоб не було, що опротестовувати правоохоронними органами.
В його особистих вимогах зазначається, що хто не поверне кошти до 1 січня 2008 року, тому військовослужбовцю не буде просування по службі, не буде чергового звання, не буде проходити навчання в академії Збройних Сил України та його не буде допущено на курси вивчення іноземної мови за кордон України.
На вимогу міністра оборони України списки офіцерів, які отримали кошти за рішенням суду із всіх військових частин України були вислані до Міністерства оборони України для узагальнення. Подібні списки були складені і в управлінні 8 армійського корпусу, де проходять службу наші чоловіки.
В період з червня по вересень 2007, тобто до виборів, питання повернення відсуджених коштів якось втратило свою актуальність, про нього майже ніхто не згадував. Вибори закінчилися і все почалося з новою силою, знову почали складати списки але тиск на наших чоловіків ще збільшився. Почалися прямі погрози про звільнення їх з лав Збройних Сил, позбавлення грошових премій. В наказовому порядку почалося вимагання повернення коштів у каси військових частин. Це вимагає командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Свида І.Ю. у командирів корпусів. А командири корпусів в свою чергу теж повинні виконувати злочинні вимоги так званого міністра Гриценко.
В Житомирському гарнізоні зараз іде розподіл службового житла в 108 квартирному будинку. Офіцерам, які претендують на житло, але відсуджували кошти сказали: «Хочеш квартиру – повертай гроші». Командувач Сухопутних військ вимагає реальних дій, реального повернення коштів від командирів корпусів, а у того ж командувача таких самих дій вимагає начальник Генерального штабу і Міністр оборони України пан Гриценко.
Станом на 23.11.2007 у командира 8 армійського корпусу та його вищого керівництва новий ультиматум: до 1 грудня повернути половину відсуджених коштів, до 1 січня – другу половину, а якщо ні – рапорт на звільнення, а «звільнити я знайду за що».
Ми просимо Вас на своїх рівнях в обсязі наданих Вам повноважень вжити відповідних заходів щоб вберегти наших чоловіків, наші сім'ї, наших дітей від цього міністерського „БЕЗПРЕДЕЛА”, який чинить міністр оборони України Гриценко.

http://maidan.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі