Суспільство

Хто хоче бути пожежним – МНС пропонує навчання в університетах

27 November 2007, 18:00

      Головне управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Житомирській області проводить конкурсний відбір кандидатів для вступу на денне відділення у вищі навчальні заклади МНС України на 2008 рік.

     Відбір проводиться до Університету цивільного захисту України (м. Харків),  Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси)та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Термін навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста складає 5 років за спеціальністю “Пожежна безпека”. Вступні іспити з фізичної підготовки, математики та української мови.

     Для участі в конкурсі запрошуються громадяни України чоловічої та жіночої статі віком від 16 до 24 років, які мають повну загальну середню освіту або закінчують середні навчальні заклади в 2008 році, за станом здоров'я придатні до військової служби, мають добрі та відмінні показники успішності і за своїми діловими та моральними якостями можуть проходити службу в підрозділах МНС.

            Також в Університеті цивільного захисту України проводиться набір на навчання за спеціальністю “Психологія”. Вступні іспити з фізичної підготовки, біології, історії (Історія України та всесвітня історія XX століття), української мови.

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності крім спеціальності “Пожежна безпека” з минулого року проводиться набір за спеціальністю “Екологія та охорона навколишнього середовища”. Вступні іспити з фізичної підготовки, біології, хімії та української мови.

     Бажаючим взяти участь у конкурсному відборі необхідно звернутися до управління по роботі з персоналом ГУ МНС України в Житомирській області за адресою:

                                 м. Житомир, вул. Героїв Пожежних, 67-Б

                                по  вівторках та четвергах з 9 до 18 години.

 

При собі необхідно мати:

     - паспорт та свідоцтво про народження;

     - військовий квиток або приписне свідоцтво (для юнаків);

     - документ про середню освіту або завірену виписку успішності (для учнів випускних класів);

     - завірену службову або навчальну характеристику.

Для участі в конкурсі не приймаються:

       - особи з вищою освітою;

       - юнаки, що підлягають весняному призову 2008 року.

Телефон для довідок: 42-15-18.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі