Суспільство

Житомирська художниця Олена Гузенко проводить уроки арт-терапії для онкохворих дітей

5 October 2011, 16:59

Вже вісім років житомирська художниця Олена Гузенко проводить уроки арт-терапії у відділенні онкогематології дитячої обласної лікарні.

Олена розповіла журналісту Житомир.info, що спочатку їй запропонували давати  уроки малювання для дітей, які лікувались в такому ж відділенні у Києві. «Перші уроки давались нелегко. Адже дивитись в очі дітям, які можуть не дожити до наступного  заняття, було складно. Деякі батьки, до того ж, вважали мою роботу непотрібною та надто важкою для хворих дітей. Але згодом, коли вони побачили, як чекають діти на кожне заняття, як сяють їхні очі - все стало на свої місця», - говорить художниця.

Благотворний вплив цієї методики підтверджують і лікарі, які сприймають Олену Гузенко вже майже як свою співробітницю. «Ми бачимо, як змінюється дитина буквально за декілька занять. Є діти, які вперше стали малювати та ліпити з глини саме в лікарні. І ці позитивні емоції, які викликає у дітей творча праця, дуже добре впливають на процес лікування»,- розповідає завідуюча відділенням Людмила Чмут. На заняття часто приходять і мами, які лежать разом з дітьми у лікарні.

Матеріали для занять - фарби, пензлі, глина, коштують досить дорого, отже проблему їх закупівлі для занять у лікарні  художниця взяла на себе. В цьому їй допомагають небайдужі до чужого лиха люди. Новий цикл занять розпочався в жовтні та триватиме рік. Уроки проходитимуть щочетверга.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі