Політика

«Фронт Змін» розпочинає процедуру відкликання депутата Житомирської міської ради Ольги Пархомчук

6 October 2011, 11:18

Про застосування процедури відкликання до депутата Житомирської міської ради Ольги Пархомчук за недотримання зобов’язань перед виборцями повідомив під час прес-конференції голова обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко.

«Перед місцевими виборами Ольга Пархомчук підписала з партією Угоди про політичну відповідальність, знала про її зміст й погодилась дотримуватись її умов. Тобто, згідно підписаної Угоди, пані Ольга повинна була сама добровільно скласти депутатський мандат після того, як члени фракції «Фронт Змін» у Житомирській міській раді ухвалила рішення про виключення Ольги Пархомчук з фракції за порушення партійної дисципліни та відмову депутата виконувати рішення, ухвалені  фракцією.

Проте, Ольга Пархомчук відмовилась виконувати свої зобов’язання перед партією та виборцями й свій мандат депутата міської ради не склала. Тому, Житомирська організація розпочинає процедуру відкликання депутата та ініціює виключення Ольги Пархомчук з партії», - повідомив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, Ольгу Пархомчук було обрано до міської ради за списком партії, хоча вона балотувалась і в мажоритарному виборчому окрузі, але не набрала достатньо голосів виборців. 20 вересня 2011 року на черговому засіданні фракції «Фронт Змін» у Житомирській міській раді більшістю її членів було ухвалено рішення про виключення з фракції партії та рекомендувати виключити з партії «Фронт Змін» депутата Житомирської міської ради Ольгу Пархомчук.

Причинами прийняття такого рішення стали порушення партійної дисципліни та відмова депутата виконувати рішення фракції. Зокрема, Ольга Пархомчук не підписала ініційований та розроблений фракцією проект Рішення про внесення змін до Регламенту Житомирської міської ради та категорично відмовилась підписати звернення депутатів Житомирської міської ради до голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука з вимогою припинити тиск на органи місцевого самоврядування та публічно вибачитись перед депутатами за нанесені образи, погрози та вимоги приймати рішення, вигідні владі.

Житомирська обласна організація «Фронту Змін» звернулась публічно до Ольги Пархомчук з офіційною вимогою скласти депутатський мандат згідно підписаної нею Угоди про політичну відповідальність. Проте, пані Ольга не дотрималась своїх зобов’язань перед виборцями, а вимогу однопартійців проігнорувала. Тому  «Фронт Змін» розпочинає процедуру відкликання депутата Житомирської міської ради Ольги Пархомчук. 

Прес-служба обласної організації політичної партії "Фронт Змін".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі