Суспільство

Освячено перший греко-католицький монастир на Житомирщині

4 December 2007, 08:54
Освячення монастиря Сестер Чину Св. Василія Великого (ЧСВВ) провінції Пресвятої Трійці в Житомирі відбулося 2 грудня. Чин Св. Василія Великого (ЧСВВ) – це одна з найбільших гілок манашества Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомив РІСУ Олександр Лебідь, участь в церемонії освячення взяли єпископ Богдан (Дзюрах), ігумен монастиря Василіан м. Києва о. Василь Тучапець, директор архидієцезіального «Карітасу» о. Тарас Тижник, Маргарита Гутник – протоігуменя провінції Пресвятої Трійці в Україні зі Львова, етнічні українки з Хорватії.

Житомирські сестри василіанки (нині їх поки що четверо) за досить короткий період започаткували працю з молодіжною організацією скаутів. Черниці співпрацюють з міжконфесійною організацією «Віра і світло», яке опікується неповносправними людьми, навчають дітей релігії, співпрацюють з релігійною місією «Карітас», яка надає всебічну допомогу всіх потребуючим незалежно від конфесійної належності. В планах черниць – опікування хворими, дітьми з проблемних сімей, профілактика алкоголізму і наркоманії серед молоді.

В Україні монастирі сестер василіанок Провінції Пресвятої Трійці знаходяться на Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині, Закарпатті, в Запоріжжі. Їхні чернечі спільноти виконують апостольську працю поза межами України: в США, Німеччині, Італії. На західних теренах України василіанки відомі своєю просвітницькою і благодійною діяльністю – організацією шкіл, сиротинців, інтернатів для дівчат.

http://www.risu.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі