Суспільство

«Найбільш центрова школа Житомира» відсвяткувала 150-річчя

24 November 2011, 12:46

23 листопада Житомирська міська гімназія №3 відсвяткувала своє 150-річчя.

Як повідомили Житомир.info в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, урочистості з цієї нагоди відбулися у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Заступник Житомирського губернатора Віктор Балюрко, назвавши гімназію №3 найбільш центровою школою міста й області, вручив директору закладу Марії Дорошко сучасний комп’ютер.

Педагогічні працівники міської гімназії №3 отримали почесні грамоти і подяки облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації, міської ради. Квіти та оплески отримали всі директори навчального закладу за останні 40 років та ветеранів педагогічної праці.

Гімназія успадкувала славні освітянські традиції всіх навчальних закладів, що розміщувались тут впродовж 150 років: тут функціонувало Житомирське двокласне училище, семирічна трудова школа №15, трудова єврейська школа. Про високий рівень загальноосвітньої підготовки випускників училища свідчить, наприклад, той факт, що Артемій Любович, який завершив навчання тут у 1898 році, став засновником поштово-телеграфного зв’язку спочатку в Радянській Росії, а потім і на теренах СРСР. Обіймав посади заступника наркома (міністра) пошти та телеграфу СРСР, а з 1935 року був головою уряду Радянської Білорусії і головою Держплану республіки.

Серед випускників школи - знаний у світі математик, професор Георгій Єлєнін, кінорежисер Сергій Сергійчук, журналіст Валерій Костюкевич, міжнародний гросмейстер Йосип Дорфман.

Сьогодні у гімназії працює 85 педагогічних працівників, у 34 класах навчається 908 учнів. У гімназії відкрито 15 класів з поглибленим вивченням англійської мови та вивченням другої іноземної мови, 11 класів з передпрофільної підготовки (поглиблене вивчення англійської мови) та 6 профільних класів (іноземна філологія).

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі