Політика

«Батьківщина» виключили депутата зі складу фракції в Житомирській міськраді через скарги житомирян

3 December 2011, 10:37

Відбулося засідання депутатської фракції партії «Батьківщина» в Житомирській міській раді, на якому розглянуто питання «Про розгляд колективної заяви мешканців м.Житомира стосовно депутата Ткаченка Ю.В. та прийняття рішення про подальше його перебування у складі фракції».

В колективній заяві ініціативної групи, зокрема зазначено, що депутат міської ради Юрій Ткаченко, директор ТОВ «Архбудінвест - Полісся», він же засновник та забудовник, майже 3 роки і 8 місяців знущається над житомирянами, порушуючи законні права: «…будівництво звужує життєвий простір, закриває сонце, світло, ліквідовує проїзд до будинків №59а та 63 з вул.1 Травня, суперечить всім життєвим, санітарним та екологічним і людським нормам тощо».

Ткаченко пояснив, що він судиться з жителями вищезазначених будинків, відстоюючи своє право звести десятиповерховий будинок на орендованій ним земельній ділянці.

Депутати на засіданні фракції не мають права і не стали перебирати на себе функції суду, але вони мають повне право вирішувати про можливість перебування в складі фракції того чи іншого депутата. Кожен депутат повинен представляти інтереси громади, яка його обрала, захищати громадян від неправомірних дій влади, а не створювати самому проблеми для людей.

Враховуючи, що Ткаченко Ю.В. проігнорував вимоги ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», рішення фракції  щодо проведення звіту перед виборцями і фракцією про свою роботу, неодноразово порушував вимоги положення про депутатську фракцію політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» в Житомирській міській раді, керуючись пунктом 4.3 Положення вирішили виключити Ткаченка Ю.В. зі складу фракції.

Керівник фракції депутат міської ради Олександр Радько зазначив, що партія сьогодні переживає досить складний час, але як і раніше буде давати принципову оцінку діяльності кожного.

 

Прес-служба Житомирської міської партійної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі