Суспільство

У Коростені відкрили пам’ятник велосипеду

22 December 2014, 09:52

За ініціативи батьківського комітету міської гімназії, за підтримки трудового колективу Коростенського заводу теплотехнічного обладнання та міського голови Володимира Москаленка 18 грудня у Коростені відкрили пам’ятник найбільш мирному винаходу за всю історію людства – велосипеду.

Про це повідомляє офіційний сайт міста Коростеня.

Конструкція у вигляді прототипу першого велосипеда, виготовленого у людський зріст, встановлена на торці входу до бомбосховища, що знаходиться на території міської гімназії.

«Вагомою перевагою пам’ятника є те, що небесне панно, на фоні якого розміщено пам’ятник, виготовлене за ескізами дитячих малюнків про мир в Україні. Самі діти віком 6-10 років стали архітекторами монумента, в основі якого розміщений старовинний велосипед, над котрим підноситься мирне небо з хмаринками, птахами та квітами, об’єднує всю композицію величезна, довжиною в 15 метрів, райдуга. Усі охочі сфотографуватися на велосипеді ніби захищені різнобарвним її куполом від бомб і снарядів, що можуть завадити мирному дитинству та мирному процвітанню України», - відзначають у Коростенській мерії.

Діти молодших класів, які були причетні до цієї події, нагороджені цінними подарунками, серед яких 4 сучасних велосипеди.

Відео «Коростень ТВ»

Фото офіційного сайту міста Коростеня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі