Політика

Нардеп опублікував заяви жителів Донецька на отримання землі в «бурштиновому» районі Житомирської області

21 February 2017, 13:55

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка) підозрює чергові махінації з виділенням землі на півночі Житомирської області.

Про це Розенблат написав на своїй сторінці у фейсбук 21 лютого.

«Афера з Львівскими студентами закінчилась, починається історія з донецькими переселенцями... Ну що, по чем земля під бурштин, пане Попов?», - пише нардеп.

На підтвердження своїх слів він виклав заяви нпро надання у власність земельних ділянок на території Копищанської селищної ради Олевського району, які наприкінці січня цього року надійшли від трьох мешканців м.Донецьк та мешканки Миколаєва начальнику головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Люди просять по 2 га землі, щоб займатися «особистим селянським господарством».

Нагадаємо, минулого року активно обговорювали питання виділення «львівським студентам» 80 га землі у Володарсько-Волинському районі:активістів обурювало, що АТОшники місяцями чекають на виділення земельних ділянок, а «студенти» їх отримують за тиждень, правоохоронці проводили досудове розслідування по факту зловживання службовим становищем під час виділення земельних ділянок на території Рижанської сільської ради Володарсько-Волинського району, а накази про виділення землі студентам були скасовані. 18 серпня 2016 року в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області був призначений уродженець Криму Сергій Козаков. 

Згодом про ситуацію з виділенням землі написав також олевчанин, депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук (фракція ВО «Батьківщина»).

«Сьогодні мав розмову із жителями села Копище які вкрай невдоволені тим, що орган який розпоряджається землею - Держгеокадастр, сприяє аби невідомо хто отримав наші землі. Беззаперечно, лобіювання інтересів так званих "бурштинщиків" здійснюється з головних столичних кабінетів. Тому наше завдання зробити все від нас залежне аби не допустити продовження грабунку Олевщини. І не звинувачуйте мене в порушенні Закону "Про захист персональних даних" - ми намагаємося інформувати громадськість про реальний стан справ і поширювати інформацію яка має суспільне значення! Цікаво, що місцеві жителі та учасники АТО роками не можуть отримати земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Натомість так звані "львівські-донецькі студенти" отримують сотні гектарів багатої на надра Поліської землі. Маю надію, що наша позиція буде підтримана свідомими громадянами. Ніхто крім нас не захистить Житомирщину», - пише депутат на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, 18 серпня 2016 року в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області був призначений уродженець Криму Сергій Козаков. 

Як повідомляв Житомир.info, через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру.До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби. Також був звільнений місцевий прокурор. 2 лютого у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області.

На прес-конференції 3 лютого голова Житомирської ОДА Ігор Гундич анонсував створення до кінця 2017 року комунального підприємства по видобутку бурштину. 7 лютого Верховна Рада провалила прийняття законопроекту про видобування та реалізацію бурштину. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі