Влада

Через стрілянину в «бурштиновому» районі Житомирської області до відповідальності притягнуто 12 поліцейських, - Нацполіція

24 January 2017, 18:12

Через стрілянину в Олевському районі Житомирської області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції.

Про це йшлося 24 січня під час відеоселекторної наради за участю керівництва Нацполіції та її територіальних підрозділів, - повідомив департамент комунікації Національної поліції України.

«Обставини події, що мала місце 16 січня в райцентрі Олевськ на Житомирщині, вивчала робоча група апарату Нацполіції. До її складу увійшли найбільш досвідчені працівники трьох департаментів: карного розшуку, кадрового забезпечення, а також організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування. У результаті проведеної перевірки робочою групою з’ясовано передумови виникнення надзвичайної події. Ними стали неналежна організація службової діяльності поліцейських, відсутність контролю керівництва відділення, а також окремих керівників апарату обласної поліції», - інформує Нацполіція.

За результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 поліцейських. Двох з них – начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів – звільнено зі служби в поліції. Заступника начальника Олевського відділення звільнено з посади, - повідомляє департамент.

Крім того, двох працівників попереджено про неповну посадову відповідність, п’ятьом – оголошено суворі догани. Ще двом керівникам структурних підрозділів обласної поліції оголошено догани.

Нагадаємо, 23 січня начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповів, що за стрілянину в Олевську відповідатимуть і місцеві жителі, а керівництво райвідділу поліції буде звільнене. Того ж дня в лікарні помер житель Львівщини, який постраждав у результаті стрілянини.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. 16 січня на місці нічної стрілянини мітингуючи погрожували перекрити трасу. Також Олевську обурені бездіяльністю поліції Житомирської області: Центр міста, а тут якісь «уроди» приїжджають з автоматами і стріляють. Начальник ГУНП у Житомирській області 17 січня розповів, що учасники збройного конфлікту у місті Олевськ, що на півночі Житомирщини, дають свідчення,поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України досі діє оперативний план-перехоплення «Сирена». 19 січнясічняначальник ГУНП у Житомирській області розповів, що затримано ряд осіб, які натискали на гачки своєї зброї в Олевську, проведені балістична та молекулярно-генетична експертизи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі