Події

СБУ показала бурштин та зброю, вилучені під час 24 обшуків в п’яти районах Житомирської області

2 February 2017, 20:36

На Житомирщині прокуратура спільно із Службою безпеки провели обшуки у п'яти районах області та вилучили понад 700 кг незаконно видобутого бурштину та іншого напівдорогоцінного каміння і зброю.

Про це 2 лютого повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами хуліганських дій із застосуванням зброї у м. Олевську, умисного вбивства з хуліганських мотивів, замаху на вбивство двох і більше осіб та незаконного поводження зі зброєю, за ч. 3 ст.15, п.1 ч. 2 ст. 115, п.7 ч.2 ст. 115, ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 262 КК України. У середу, 2 лютого, працівниками прокуратури Житомирської області та Управління СБУ в області, під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні здійснено низку обшуків в м. Олевську та інших населених пунктах, а також сусідніх районах на півночі Житомирщини. Під час обшуків у приватних осіб виявлено та вилучено 660 кг бурштину різних фракцій, 50 кг кварцу, 2 мотопомпи та 9 рукавів, а також холодну і вогнепальну зброю та набої. Проводяться усі необхідні слідчі дії з виявлення осіб, причетних до незаконного видобутку, скуповування та збуту бурштину, а також до інциденту із застосуванням зброї, що стався 16 січня цього року в м. Олевську та призвів до смерті двох осіб», - інформує обласна прокуратура.

На даний час вирішується питання щодо проведення вартості вилученого коштовного каміння. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться СУ ГУНП в області.

Про те, в яких саме районах проводились обшуки, поінформував прес-центр Служби безпеки України.

«У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області. У ході спецоперації вилучено 660 кілограмів бурштину-сирцю різних фракцій, понад 50 кілограмів напівдорогоцінного каміння (кварц), «чорну бухгалтерію» скупників, дві мотопомпи і дев’ять гідравлічних рукавів, засоби для прийому-скупки «сонячного» каменю, холодну і вогнепальну зброю та набої до неї», - йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Фото з сайту СБУ

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня під час представлення нового голови Олевської РДА представники громадськості просили погоджувати з ними призначення нового керівника відділення поліції. Через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру. 

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби. Також був звільнений місцевий прокурор. 26 січня в Олевську начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко представив нового керівника місцевої поліції – Сергія Савлука.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі