Місто

Житомиряни у соціальних мережах пишуть, що вартість проїзду у маршрутках таки знизили на 1 гривню

19 October 2017, 10:00

Рішення виконавчого комітету про зниження вартості проїзду у житомирських маршрутках набуло чинності. Від сьогогодні для житомирян він коштує 4 гривні, 8 пільгових категорій їздять безкоштовно впродовж цілого дня, а пенсіонери – з 10 до 16 години.

19 жовтня у соціальних мережах люди пишуть, як на нові правила реагують водії маршрутних таксі.

«Круто! Проїзд у маршрутці Житомира 4 гривні! Не минуло й тижня. Водій 30 -го маршруту наміняв цілу купу гривневих купюр - і чемно видає решту...», – пише житомирянка Ірина Остапчук.

«Даю водію першої вранішньої маршрутки №4 5 грн (провокація), а він каже – від сьогодні вже 4!
Сподіваюсь, так тепер по всіх маршрутах, бо вчора водії даного маршруту ще дерли по 5!», – пише Олексій Проноза.

У коментарях під дописом парубок додає, що й у приміській маршрутці №110 з нього взяли 4 грн. Натомість, житомирянка Лариса Паламарчук пише, що у маршрутці №108 вартість проїзду не знизили. Те ж саме стосується автобусів, які курсують за маршрутом №126.

Нагадаємо, зранку 18 жовтня водії житомирських маршруток брали з пасажирів за проїзд по 5 гривень замість чотирьох, як анонсувалося напередодні.

Як повідомляв Житомир.info, 11 жовтня 2017 року на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. Після цього перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. 13 жовтня міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн, також рішенням виконкому в угоди з перевізниками будуть внесені доповнення: за власний кошт вони возитимуть безкоштовно і без обмежень вісім категорій пільговиків, а інші категорії матимуть право на безкоштовний проїзд з 10.00 до 16.00.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі