Місто

Влада не указ: водії житомирських маршруток відмовляються возити пасажирів по 4 гривні

18 October 2017, 09:58

Зранку 18 жовтня водії житомирських маршруток брали з пасажирів за проїзд по 5 гривень замість чотирьох, як анонсувалося напередодні.

Зокрема, водій маршрутки №19 «с. Лісове – Біомедскло», в якій їхала наш кореспондент, відмовився дати здачу з 5 гривень, мотивуючи тим, що «наказу» перевізника возити по 4 гривні ще не було.

«Ви десть бачили ту газету, де написано, що по 4? Я не бачив. Буде офіційно по 4 гривні, перевізник нам скаже, вивісимо об’яву і будемо возити. А зараз, ви бачите, я пенсіонерів везу безкоштовно», - сказав водій.

По 5 гривень везли ранкових пасажирів і маршрутки №№30, 33, 11, 5, 108, 10, причому один з водіїв маршрутки №10 брав з людей  і по 4, і по 5 гривень, якщо ті не питали здачу. Про відмову возити по 4 грн житомиряни пишуть у коментарях:

Нагадаємо, 17 жовтня Житомирська міськрада повідомила на своєму сайті, що з 18 жовтня проїзд у маршрутних таксі становитиме 4 гривні - після того, як у газеті опублікується відповідне рішення.

 «З 18 жовтня  вартість проїзду у міських автобусних маршрутах загального користування складатиме 4 гривні. Відповідне рішення виконавчого комітету  «Про внесення змін та доповнення до рішення  виконавчого комітету міської ради від 16.05.2017 №456»   буде опубліковане завтра у газеті «Ехо»  №42», - інформувала мерія.

В редакції газети «Ехо» Житомир.info розповіли, що газета була віддрукована зранку 18 жовтня.

«Тираж вийшов друком з самого ранку (18 жовтня), скоро газета з’явиться у продажу. Можливо, годин з 10, бо ми друкуємося в Києві», - розповіли в редакції.

Офіційного коментаря стосовно проїзду по 5 гривень від заступника міського голови Житомира Дмитра Ткачука отримати не вдалось – зранку 18 жовтня він не брав слухавку, хоча ще 17 жовтня пояснював, що у мерії виникли деякі проблеми з комунальною газетою «Місто», і тому влада була вимушена друкувати інформацію про проїзд по 4 гривні у приватній газеті «Эхо».

Як повідомляв Житомир.info, 11 жовтня 2017 року на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. Після цього перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. 13 жовтня міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн, також рішенням виконкому в угоди з перевізниками будуть внесені доповнення: за власний кошт вони возитимуть безкоштовно і без обмежень вісім категорій пільговиків, а інші категорії матимуть право на безкоштовний проїзд з 10.00 до 16.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі