Місто

Реакція влади Житомира на «шантаж» перевізників: тариф знизили, пенсіонерів возитимуть безкоштовно лише 6 годин

13 October 2017, 12:25

За годину до позачергового засідання члени виконавчого комітету збиралися у Житомирській міськраді разом із перевізниками, аби випрацювати спільне вирішення проблеми, яка склалася навколо перевезення пільгових категорій громадян в міських маршрутках.

Про це на початку засіданні виконкому 13 жовтня повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні ми зібралися із членами виконкому для того, що поспілкуватися та обговорити цю ситуацію, випрацювали спільне рішення. І сьогодні ми це рішення до вас доведемо», - сказав Сергій Сухомлин.

Які саме зміни та доповнення хочуть у проект рішення від 16 травня, який підвищили вартість проїзду до 5 грн та зробили безкоштовний проїзд для 24 категорій пільговиків, зачитує заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Внести зміни та доповнення в рішення виконавчого комітету від 16.05. 2017 року № 456 «Про встановлення вартості проїзду в міському громадському транспорті загального користування». А саме, п.1.1 викласти у наступній редакції: на міських автобусних маршрутах, які працюють в режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху (встановити вартість проїзду) у розмірі 4 грн. Доповнити рішення наступними пунктами: встановити в міських автобусних маршрутах загального користування м. Житомира час для перевезення пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України, з 10 до 16 години. Пункт три: дане рішення може бути переглянуте після обладнання всіх транспортних засобів на маршрутах визначених договором «Про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування» автоматизованою системою оплати за проїзд відповідно до технічних умов, наданих організатором, та запуску систем не пізніше 1 березня 2018 року... Доповнити договори з перевізниками «Про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування». Після слів «за власний рахунок здійснювати перевезення» наступні категорії громадян: учасники бойових дій, воїни АТО, члени родин загиблих, діти-сироти, діти з багатодітних сімей, учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи І категорії, інваліди І та ІІ категорії, діти війни (напевно, це обмовка і малися на увазі діти-інваліди – ред.). Дане рішення набуває чинності з дня його оприлюднення в ЗМІ», - зачитав заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Таким чином, дії перевізників призвели до того, що вартість проїзду в маршрутках пропонують знизити з 5 грн до 4 грн, а пенсіонерів, які не входять до визначених 8 пільгових категорій, будуть возити безкоштовно лише з 10.00 до 16.00 год. Такий проект рішення міський голова виносить на голосування: 14 голосів «за» вистачає для прийняття даного рішення.

Насамкінець, мер Сергій Сухомлин звернувся до присутніх на засіданні перевізників.

«Перевізникам хочу сказати: я готовий на діалог завжди. Замість того, щоб почекати чергового виконкому та ще раз прийти, ви пішли на шантаж. Шантаж не пройде. Не будете підписувати угоди по сьогоднішньому рішенню – особисто піду до суду, в апеляцію, і попрошу, щоб повернули тариф 3 гривні», - зазначив Сухомлин.

Нагадаємо, за словами заступника мера Дмитра Ткачука, прийняте рішення погіршить ситуацію комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі