Місто

У Житомирі знизили вартість проїзду в маршрутках та обмежили час проїзду пенсіонерів

13 October 2017, 09:40

 У Житомирі знизили вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежили час проїзду пенсіонерів – з 10.00 до 16.00.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засідання міськвиконкому 13 жовтня. «За» проголосували 14 з 18 присутніх членів виконкому (всього у складі виконкому 25 людей).

«Дане рішення набуває чинності з дня його оприлюднення в засобах масової інформації», - наголосив заступник мера Дмитро Ткачук.

Детальніше дивіться у сюжеті

Проект рішення, в який на засідання виконкому внесли зміни

На засіданні заступник мера Дмитро Ткачук вносив правки в проект

Нагадаємо, зранку, 13 жовтня виконком почав розглядати питання перевезення пільговиків і зміну вартості проїзду в маршрутках Житомира. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеженняперевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» проголосували лише 11 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів. Після цього.перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. Влада пообіцяла оштрафувати перевізників, які не перевозять пільговиків.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій, після чого мер Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 5 жовтня перевізники страйкували -  на третину обмежили вранці кількість автобусів на маршрутах. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі